SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapım Açık Olacak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:21
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ konutlarının bulunduğu mahalleyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, mahallelilerin yaşadığı sorunları dinledi. Ulaşım, güvenlik, aydınlatma, sosyal donatılar gibi çok sayıda sorunla karşılaşan İnci, “Bir belediye başkanının, ‘Burası benim sorumluluğumda değil’ deme lüksü yoktur” dedi. 

TOKİ MAHALLESİ SORUN YUMAĞI 

Beraberinde CHP il yöneticileriyle birlikte TOKİ Yavuz Selim Mahallesi’ni ziyaret eden Hakan İnci, TOKİ İş Merkezi’ndeki esnafları ziyaret ettikten sonra mahallelilerle bir toplantı düzenledi. İnci, toplantıda vatandaşların sorunlarını dinledi. Mahallede sosyal donatıların, park alanlarının, ışıklandırmanın olmadığını belirten mahalle sakinleri, “Kar yağdığında buraya çıkamıyoruz. Ayrıca, yolda tinerciler akşam saatlerinde ciddi sıkıntı oluyor. Kimse yaya geçemiyor, herkes arabalarla geçiyor. Yani güvenlik sorunu var” dediler. 

Vatandaşları tek tek dinleyerek sorunları not alan CHP’li İnci, yaptığı konuşmada çözüm önerilerini anlattı. Malatya Belediyesi’nin altyapı sorunlarına ilgisiz olmasını eleştiren İnci, “Bir belediye başkanının, ‘Burası benim sorumluluğumda değil’ deme lüksü yoktur. Bir kamu kaynağını yönlendiriyorsanız, onu keyfiyetle yönlendiremezsiniz. Burada bir sorun varsa belediye olarak onu çözmek zorundasınız” şeklinde konuştu. 

İNSAN YOK IŞIK VAR, İNSAN VAR IŞIK YOK! 

Bugüne kadar 200’ün üzerinde köyü gezdiğini belirten İnci, ziyaret ettiği köylerde ve TOKİ mahallesinde altyapı sorunlarından, yoldan ve ışıklandırmadan bahsedildiğini kaydederek, halen bu sorunları çözmeyen idarecilerin utanması gerektiğini söyledi. Ankara yolunun Özsan Sanayi Sitesi bölgesinde hiç yaya olmadığı halde akşamdan sabaha kadar yaya lambalarının yandığını belirten İnci, TOKİ mahallesinde ise 10 bin insanın karanlıkta olduğunu söyledi. İnci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamu kaynağını kafana göre harcayamazsın. Halkın parası çarçur edilemez. Bu senin için emanet paradır. Orada, Malatya’dan geçen 5 tane otobüsteki yolcu görecek diye sen o ışıkları sabaha kadar boşuna yakacaksın, burada TOKİ’de de bir insan evinden çıkıp camiye gitmek için karanlıkta yolunu bulamayacak. Bu mu sosyal belediyecilik! Bu mu büyükşehir belediyeciliği!”

HER GÜN 16.00-18.00 ARASI AÇIK KAPI

CHP’li İnci, ulaşım sorunu yaşayan TOKİ mahallesinde otobüsleri yeniden düzenleyeceklerini ve kuracakları yeni sistemle bu sorunu çözeceklerini belirtirken, “Açık Kapı” uygulamasına da değindi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde her gün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında isteyen her vatandaşın randevu almadan belediyeye gelip belediye başkanıyla görüşeceğini kaydeden İnci, “Bunu hiçbir belediye başkanı adayı söyleyemiyor şu anda. Bakın saat veriyorum. Her gün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında Açık Kapı uygulaması yapacağız” ifadelerini kaydetti. 

“15 GÜNDE BİR HESAP VERECEĞİZ”

15 günde bir de genel sekreter, başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle birlikte Açık Kapı toplantısında olacaklarını ifade eden Hakan İnci, “Siz diyeceksiniz ki ‘Başkan ben on gündür geliyorum gidiyorum, şu sorunum var, ama bir türlü cevap alamıyorum.’ Ben döneceğim ve ilgili daire başkanı veya müdüre bunun neden olmadığını soracağım. Eğer orada bana geçerli bir cevap veremezse, yasal bir dayanak sunamazsa, derhal görevine son vereceğim. Herkes vatandaşa saygı göstermesini bilecek. Ben sizleri temsilen orada oturuyorsam, bana gösterdikleri saygıyı size de gösterecekler” diye konuştu. 

STK'LARI ZİYARET..

 İnci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Malatya Ticaret Borsası (MTB) ve muhtar derneklerini de ziyaret ederek projeleri hakkında bilgiler verdi. 

İnci, ilk olarak MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkoç, İnci’ye başarılar diledi. Hakan İnci ise Malatya’nın sanayi açısından büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu kaydederek, “Burada belediyeye çok ciddi görevler düşüyor. Sanayinin gelişmesiyle beraber bir göç alıyoruz. Bu göçle beraber gelen popülasyon artışı, dönem dönem belli sıkıntılara da neden oluyor. Bizler sanayicilerimizin ve işadamlarımızın yaptığı yatırımların sosyal yönünü çözecek, göçle gelen insanların Malatya’ya nasıl entegre olacaklarına dair sosyal projeler yaparak sanayimize olan desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

“MALATYA’YA LOJİSTİK MERKEZ KURACAĞIZ”

Büyükşehir belediyesi olarak ticaret ve sanayi odasıyla, ticaret borsasıyla, üniversiteyle ve valilikle bütün kurumların el ele vererek Malatya’nın geleceği konusunda ortak kararlar altına imza atmak gerektiğini vurgulayan İnci, Malatya’ya bir lojistik merkez kurulması gerektiğini ifade ederek, “Sanayinin bu kadar geliştiği bir ilde bir lojistik merkezin de kurulması gerekiyor. Bizim projelerimizin arasında bu da var. Hatta bir hafta önce bir grup arkadaşımız Malatya’ya lojistik merkez kurulması yönünde talepte de bulundular” ifadelerini kaydetti. 

ÖZBEY: HAKAN BEY ÇALIŞKAN VE DÜRÜST BİR İNSAN

CHP’li Hakan İnci, daha sonra Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek başkan Gürsel Özbey’le görüştü. Ziyarette konuşan Özbey, “Hakan beyi ben Edirne’deki süreçte de takip ediyordum. Kendisinin çalışkan, dürüst ve bu memlekete hizmet verebilecek yapıda bir insan olduğunu biliyorum. Kendisine bu süreçte başarılar diliyorum” dedi. 

Özbey’e teşekkür eden Hakan İnci ise sivil toplum örgütlerinin Türkiye’nin ve Malatya’nın en önemli aktörleri olduğunu vurgulayarak, “Bir sivil toplum örgütünün başkanı olarak bunun önemini gayet iyi biliyorum. Bize bu görevler nasip olur da çalışma şansı bulursak, Malatya’da farklı bir sistem getireceğimizin, her türlü kararlarda sivil toplum örgütlerinin yer alacağının sözünü veriyorum. Gürsel beyle ortak yönlerimizin çok olduğunu görüyorum. Bu da bana ayrıca bir memnuniyet veriyor” şeklinde konuştu. 

“MUHTARLARIN GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, daha sonra Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek başkanı Aliseydi Yücekaya ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan İnci, muhtarların yaptığı görevin çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek şube başkanı Mustafa Eren’le de görüşen CHP’li İnci, “Mahallerimizin, köylerimizin temsilcileri olan en önemli unsurlar muhtarlardır. Bizler de muhtarlarımızın görüşlerini çok önemsiyoruz. Belediye meclisinde mahallelerle ilgili alınacak kararlardan önce mutlaka muhtarlarımızın görüşlerine başvuracağız” ifadelerini kaydetti. 

CHP’li Hakan İnci, Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret ederek dernek başkanı Erdal Yağlıcı ile görüştü. Ziyaretten memnun olduğunu belirten Yağlıcı, İnci’ye yerel seçimlerde başarı dilerken, Hakan İnci ise yaptığı konuşmada, muhtarların sorunlarını dinlediklerini vurgulayarak, “Bu tür toplantıların geleceğe ayna tutması yönünde çok yararlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

İNÖNÜ KAPALI ÇARŞISI'NDA..

İnci, İnönü Kapalı Çarşısı esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

CHP il yöneticileriyle birlikte Kapalı Çarşı’ya gelen Hakan İnci, buradaki tüm esnafları tek tek gezdi. İnci, “İnönü Kapalı Çarşısı’ndaki esnafların işlerinden memnun olmadığını görüyorum. Birkaç tane kuyumcu iş yapıyor, o da insanların alışkanlıklarının devam etmesi nedeniyle oluyor. Diğer esnafların durumu pek iç açıcı değil” dedi. 

Malatya’nın artık bir değişime ihtiyacı olduğunu belirten esnaflar ise, “Sizin yanınızdayız. İnşallah belediye başkanı seçilirsiniz ve bu çarşıyı da bu durumdan kurtarırsınız” ifadelerini kaydettiler. 

“KAPALI ÇARŞI, ÇOCUKLUĞUMUN AVM’Sİ”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, bir mağazadaki organik ürünleri incelerken, burada açıklamalarda bulundu. Kapalı Çarşı’nın Malatya’nın, belki de bölgenin ilk AVM’si olduğunu belirten İnci, “Ben ilkokuldayken, okuldan çıktığımızda hava soğuksa, yağmur yağıyorsa, çantalarımızla kendimizi buraya zor atıyorduk. Karış karış Kapalı Çarşı’nın her yerini gezdim. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Şu anda burayı gezerken, hem esnafları ziyaret etmiş oluyorum hem de bir taraftan duygulanıyorum, bir nostalji yaşıyorum” diye konuştu. 

“ENGELLİLER BURAYA GELEBİLMELİ”

İnönü Kapalı Çarşısı’nın daha iyi ve yüksek standartlarda yaşatılması gerektiğini vurgulayan Hakan İnci, “Engellilerin rahat gelip çıkabilmesi için gerekli rampalar yok. Buraya belediyenin el atması gerekir. Bizler kısmet olur da göreve gelirsek, insan odaklı çalışacağız. Benim bütün projelerim insan odaklı. Kapalı Çarşı’daki sorunları çözme yönünde de irade ortaya koyacağım” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız