SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapıyı Sonuna Kadar Açıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:42:30
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve partililerle birlikte MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, hükümetten marketlerle ilgili olarak bir düzenleme yapmasını istediklerini, aynı düzenlemeyi esnaf içinde talep ettiklerini kaydetti. Keskin, şöyle konuştu:
 
"Marketçilik konusunda büyük bir sıkıntı var. Biz AVM ve marketçiliğe karşı değiliz. Durumuna göre, ister 2, ister 3 tane AVM açılsın. Bizim en fazla sıkıntı çektiğimiz konu, marketlerin artık mahalle içerisinde bakkalın yerini almaya çalışmasıdır. Hükümet belki açılan bir işyeri için istihdam sağlanıyor diye baksa da, birçok ulusal market, bir kasiyer ve kağıt raflarla faaliyet gösteriyor. Markete de, esnafa da bir sınırlandırma getirilmeli. Bir sokakta 10 tane bakkal varsa, 11'inci bakkala izin verilmemelidir. Avrupa’da böyle. Hükümet bazen söylüyor Avrupa kriterleri diye... Avrupa kriterleri böyle, Ahilik kriterleri böyle... Marketçiliğe de bir sınırlandırma, esnafa da bir sınırlandırma getirilmelidir."
 
Keskin, Başbakan Erdoğan’ın ticari taşıt kullananlara bir kereye mahsus yeni araç alımında ÖTV ve KDV muafiyeti tanınması konusunda çalışma yapılmasını istediklerini söyledi. Keskin ayrıca, Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını da temenni etti.
 
İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, MESOB’un Fırıncılar Odası ile birlikte başlatmış olduğu Beyaz Önlük Kampanyası’nı desteklediklerini ifade ederek, bu konuda iyi çalışma yapıldığını belirtti.
 
Milletvekili Öznur Çalık da, "Bugün hangi kapıyı çalarsak, hangi esnafımıza gidersek, binlerce kez şükürler olsun hepsi kapısını sonuna kadar açıyor. O yüreklerini, esnaf olmanın güzelliğini, misafirperverliğini bize gösteriyor. Tabii ki bu, Malatya tabiriyle 'kuru kuruya kurban olayım' değil. Sayın Başbakanımız, hükümetimiz, esnafla ilgili olarak çok sayıda çalışma yaptı" diye konuştu.
 
Çalık, MESOB Başkanı Keskin'in esnaf ve sanatkarların sorunları yanında Malatya’da genel sorunlarla da yakından ilgilendiğini vurgulayarak, "Hastane olsun, postane olsun, yol olsun, ulaşım olsun, her manada Malatya’da aksayan taraf neyse çok güzel ve samimi bir dille eleştiriyor. Doğru yaptığımız yerlerde alkışlıyor. Yanlış yaptığımız ya da kendisine göre bakış açısı farklı olan yerlerde eleştirisini de getiriyor. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız