SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaplumbağa Saldırısı:9 Yaralı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:41:28
Kaplumbağa Saldırısı:9 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Mersin’in Silifke ilçesinde Caretta Caretta türü deniz kaplumbağaların saldırısına uğrayan 9 kişi yaralandı.

 

Narlıkuyu Beldesinde denize girdiği sırada kaplumbağanın saldırısına uğrayan Hatice Ünver, "Denizde yüzerken birden bizi bir cismin yakaladığını ve suyun altına doğru çekmeye çalıştığını hissetim. Daha sonra ayak tırnakları ve ısırmasıyla tabi ki suda büyük bir tehlike yaşadık. Hemen denizden çıkmaya çalıştık fakat ayaklarımızdan, kalçamızdan ve vücudumuzun değişik bölgelerinden ısırdılar. Bu koyda 4 tane daha gördük ve toplam 9 kişiyi yaraladı. Kaplumbağa önce suyun altına çekmeye çalışıyor daha sonra çırpınınca ısırıyor. Bizleri kurtarmaya çalışırken birçok insanda yaralandı. Yaklaşık 40-50 kilo civarında bir kaplumbağaydı” dedi.

 

İNSANLARA ZARAR VEREBİLEN TÜR

 

Saldırgan deniz kaplumbağasının bulunduğu bölgede artık denize girmekten korktuklarını söyleyen 53 yaşındaki Cumali Bayraktar, “İnsanlara zarar veren burada 4 tane daha türü bulunan bu kaplumbağalara yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz. Burada saldırıya uğrayan birçok insan tatilini ve burayı terk etti. 5 günde toplam 9 kişiyi yaralayan kaplumbağaları ilgili yetkililere bildirdik fakat bir çözüm bulamadık. Şuan 1 tanesi sahile geldi ve bizde bunu yakaladık. Koy da şuan 3 tane daha yüzüyor ve insanlara saldırıyor” diye konuştu.

 

AYAK PARMAĞI VE BACAĞINDAN YARALANDI

 

Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası tarafından ısırılan tatilci Rabia Karer ve Fatma Ateş’i de denize girmekten korktuklarını belirterek, “Nasıl olduğunu anlayamadan kaplumbağanın denizde bize yaklaştığını gördük. Zararsız diye bildiğimiz kaplumbağa birden ayaklarımıza atlayıp bize saldırmaya başladı. Ayak parmağımızdan ve bacağımızdan yaralandık” şeklinde konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız