SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kapsamlı Bir Çalışma Başlattık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nce, Malatya’nın kültür envanterinin çıkartılması için başlatılan çalışmalarda belli bir aşamaya gelindiği bildirildi.

Kültür envanteri ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi, Beşkonaklar Etnografya Müzesi’nde Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Kültür Müdürü Derviş Özbay ve uzmanların katıldığı bir toplantı ile Vali Ulvi Saran’a aktarıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya'nın kültürel özelliklerini yansıtmak ve tescil altına almak için Kültür Envanteri çalışması başlatıldığını açıklayarak, “Bu çalışma önümüzdeki dönemde bize Malatya'nın kültürel, tarihi, folklorik özeliklerini, sanat zenginliklerini ortaya çıkartacak. Bu çalışmanın anlamlı hale getirilmesi için elde edilen verilerin, kültür varlıklarının, tarihi değerlerinin, folklorik özeliklerin kayıt altına alınması gerekiyor. Bu uygarlıkların bilinmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için önemli. Kapsamlı bir çalışma başlattık. Bu çalışma önümüzdeki dönemde meyvesini verecek. Çok değerli bilgiler ve tespitler ortaya çıkacak. Bütün bunlar da gelecek kuşaklara aktarılmış olacak” dedi.

Tarihimizi simgeleyen, belli bir dönemi yansıtan eserlerin korunması için özel bir mimarinin şart olmadığını vurgulayan Vali Saran “Örneğin Valilik binası da biz geldikten sonra yapılan başvuru üzerine tescil edildi. Bunun kendine özgü bir mimarisi olması gerekmiyor. Cumhuriyet döneminin ilk eserlerinden olması ve ortak bir yaşam alanını simgelemesi bakımından korunması gereken bir eserdi ve tescil edildi” diye konuştu.

Harita ve uydu görüntüsünün de ilk kez kullanıldığı kültür envanteri çalışması içinde, Malatya’nın coğrafi yapısı, tarihi, Malatya adının aslı, il ve ilçelerdeki taşınmaz kültür varlıkları, tescil edilen tarihi eserler, tescil edilmesi için başvurusu yapılan tarihi eserler, ilgili fotograf, resim ve haritalar yer alıyor.

“8 FEDERASYON YETKİLİSİNİ DAVET ETTİK”
Öte yandan Malatya’nın çeşitli ilçelerindeki mağara ve kanyonların, turizm ve doğa sporları açısından değerlendirilmesi için 8 ayrı federasyonun yetkililerini Malatya’ya davet ettiklerini de söyleyen Vali Ulvi Saran, “Önümüzdeki günlerde bu yetkililer Malatya’ya gelecek ve bu açıdan değerlendirilebilecek yerlerde incelemede bulunacaklar. Malatya’da, gezi, yürüyüş ve diğer doğa sporları alanında nelerin yapılabileceği konusunda bir çalışmada ortaya konmuş olacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız