SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapsamlı Bir Paket"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:50:31
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'demokratikleşme paketi' üzerinde çalışmalarına Cuma günü devam edeceklerini belirterek, “Toplumumuzun değişik kesimlerinin ihtiyacını karşılayacak kapsamlı bir paket” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısı’nın sona ermesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Demokratikleşme Paketi Değerlendirme toplantısında 4 saat çalıştıklarını ve bu süre zarfı içerisinde çalışmalarının tamamlayamadıklarını açıkladı.

“PAKET ÜZERİNDE BİR SUNUM YAPTIM”

Demokratikleşme paketi üzerinde çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Atalay, “Sizler de hatırlayacaksınız daha önce bundan zaten bahsetmiştik. Sayın Başbakanımız da yurt dışına giderken ve Arjantin dönüşü bu konuyu çalışacağız demişti. İşte bizim uzun süredir üzerinde çalıştığımız, olgunlaştırdığımız paketin unsurlarının ben bir sunumu yaptım genişçe ve bunlar üzerinde müzakereye devam edeceğiz” diye konuştu.

“TOPLUMUZUN DEĞİŞİK KESİMLERİNİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK KAPSAMLI BİR PAKET”

Bugün gerçekleştirilen toplantıda çalışmalarını bitiremediklerini vurgulayan Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün bitiremedik. Cuma günü zaten burada MKYK toplantımız var. MKYK’dan sonra devam edeceğiz, tamamlamaya çalışacağız. Bu demokratikleşme paketi biliyorsunuz bizim çok kapsamlı paketimiz. Uzun süredir çalıştığımız ve pek çok unsuru var. Şimdi o unsurlara değinmeyeceğim ben ama toplumuzun değişik kesimlerinin ihtiyacını karşılayacak kapsamlı bir paket. Bizim biliyorsunuz parti ve hükümet olarak genel bir yaklaşımız var. Bütün toplumsal sorunlarımızı mümkün olabildiğince daha fazla demokratikleşmeyle çözmek ve demokratik yaklaşımlarla çözmek. Bu yönde çok düzenlemelerimiz var. ‘Sessiz Devrim’ diye bizim hazırlayıp yayınladığımız bir kitap var. Yaklaşık 11 yılda AK Parti hükümetleri olarak demokratikleşme adına hangi adımlar atıldı… Bunu da tavsiye ediyorum. Buda onların devamı olan bir çalışma.”

Demokratikleşme paketinin içerisinde toplumun her kesimini kuşatan düzenlemeler olduğunu ifade eden Atalay, çözüm sürecinin de bunun içerisinde olduğunu vurguladı. Atalay, “Hepsini birlikte ele alan geniş bir paket. İnşallah Cuma günü tamamlayacağız. Uygun bir zaman içinde de Başbakanımızın bunu açıklamasını arzu ediyoruz. Çünkü güçlü bir paket, bizzat kendisi tarafından da açıklanmasını arzu ediyoruz. O zaman sizler daha geniş bilgileri de sunmuş olacağız” diye konuştu.

“BİRAZ VAKİT ALACAK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratikleşme paketini ne zaman açıklayacağı konusunda belli bir tarihin bulunmadığının altını çizen Atalay, Cuma günü yapacakları toplantıda paket ile hazırlıklarını tamamlayamazlarsa çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Paket içerisinde çok başlık bulunduğunu ifade eden Atalay, “Dolayısıyla biraz da detaylı analiz gerekiyor ve biraz vakit alacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız