SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapsamlı Bir Proje"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:04
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’nın Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, ilçedeki bazı esnaf, vatandaş ve muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.  Başkan Koşar, kahvaltıda Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları projesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'yle ilgili bilgi verdi.
 
İbrahim Koşar, Mermer OSB ile ilgili halihazırda 16 Avrupa ülkesinin işlenmiş halde Akçadağ mermerini talep ettiğini belirterek, "Maliye Bakanlığı’nın arazi bedellerini karşılamasından sonra Mermer OSB sanayi ihtisas bölgesi aşamasında ilerleme olacak. Mermer OSB Akçadağ ve ülke ekonomisine büyük kazanımları olacaktır. Zaten müteşebbis heyeti olarak ilgileniyoruz. OSB bölge müdürümüz çalışmalar ve projeler gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere çok geniş kapsamlı bir proje. Zamanla Mermer OSB konusunda gelişmeler olacak" ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşların, Akçadağ Şire pazarının neden kapalı kaldığı yönünde soru sorması üzerine Başkan Koşar, "Akçadağ Şire pazarını açtığımızda bazı çevreler Akçadağ’da Şire pazarı açılmasından rahatsız oldular. Bilindiği üzerine Malatya’da rekolte bakımından en kaliteli ve verimli kayısıların çıktığı yer Akçadağ'dır. Haliyle böyle bir kayısı potansiyelinin olduğu Akçadağ’da Şire pazarının açılmasından rahatsız olanlar çıkacaktır. Akçadağ Şire pazarının tekrar faaliyete geçebilmesi için Akçadağlı kayısı tüccarlarının gelip burada birer ofis açması gerekir" şeklinde konuştu.
 
Akçadağ ikinci etap TOKİ başvuruları ile ilgili vatandaşın sorusu üzerine de Koşar şöyle cevap verdi: 
 
"Akçadağ ilçemize ikinci etap TOKİ evleri yapılması ile ilgili TOKİ Genel Müdürlüğü'nün Akçadağ Ziraat Bankası'nda açmış olduğu hesap numaralarına bugün itibari ile 190 kişi peşinatlarını yatırıp müracaat etmiştir. Başvuru ve taleplerin yoğun olmasından dolayı TOKİ Genel Müdürlüğü başvuru süresini uzatacak." Başkan Koşar, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin pansiyonunu 300 kişilik olarak TOKİ’nin yapacağını da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız