SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaptaj Hattı Perişanmış

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:41:35
Kaptaj Hattı Perişanmış
A- A+ PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında baraj, gölet yapımı ve içmesuyu yatırımlarına ilişkin bilgiler aktaran DSİ Bölge Müdürü Okan Bal, 2015 yılında Malatya’da içmesuyu alanında yürüttükleri en önemli projenin Kaptaj Tesisleri İçmesuyu İsale Hattı Rehabilitasyon Proje yapım işi olduğunu söyledi.

"Hijyenik olmayan ortamda Malatya'ya içmesuyu sağlanıyor.."

“Pınarbaşı Kaptaj tesisleri elden çıkmış vaziyette. Hijyenik olmayan ortamlarda Malatya’ya içmesuyu sağlanıyor” diyen Okan Bal, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda Pınarbaşı kaynağına ait yaklaşık 25 km’lik isale hattı ve depolar yenilenecek. Bunlar elden geçirilmiş olacak ve tesisler komple rehabilite edilecek. Çok değişik tip ve şartta borular kullanılmış. Ve bunlar tek tip çelik boru olarak yenilenip döşenecek. Depolarda da ıslah çalışmaları yapılacak. Proje 2016 ortasında bitmiş olacak” dedi.

“Yoncalı Barajı, bölgede bir ilk”

DSİ Bölge Müdürü Okan Bal, Malatya’da yürütülen diğer projelere ilişkin kısaca şu bilgiler aktardı:

“DSİ Bölge Müdürlüğü olarak Malatya’da 2015 yatırım yılı içeresinde 30 proje ve yaklaşık 55 milyon TL yatırım ödeneği ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.  Sulama ve gölet çalışmalarımız devam ediyor.  Yoncalı Barajı ikmali inşaatı.  Malatya’daki önemli projelerimizden biri. 3 üniteden oluşmakta. Oldukça yüksek bir baraj. 93.5 metre temelden yüksekliği var. Çalışmalar sorunsuz devam ediyor. Bitine 170 bin dönümlük arazi sulanacak.  Barajda yüzde 12 oranında gerçekleşme var. Hedefimiz bu sene yüzde 30 seviyesine getirmek.  Barajda sıyırma kazılarımız devam ediyor.  Ön yüzü beton kaplı, kaya dolgu tipinde bir baraj ve bölgemizde ilk kez yapılacak bir baraj olacak.

FOTO: (Üstte) Malatya içmesuyu kaynağında hijyen konusunda hiçbir sorun yok. Sorun, suyu kaptajdan depolara taşıyan isale hattında. (Altta) DSİ Bölge Müdürü Okan Bal

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız