SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KAPTAJ Yayında

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Murat Yürekli ve Sezai Çağala, aylık periyotlu haber dergisi KAPTAJ'ın ilk sayısını yayınladılar.

"Haberde Tutulma Noktası" sloganıyla yayınlanan, lüks ofset baskılı 100 sayfalık KAPTAJ'ın ilk sayısında yayın yönetmeni Murat Yürekli, "Başlarken" başlıklı yazısında özetle şunları yazdı:

"..Klasik bir tanımlama yapmak istersek; yayıncılık zor iştir. Bu zorluk bazen tüm uğraşları karanlık bir kuyuya gömer. Bazen verdiğiniz emeğin karşılığında alamadığınız sıcak bir yaklaşım, okurun ilgisi sizin belki de heyecanınızı bir nebze olsun kaybettirir.

Tüm bu gerçekleri bilen zaman zaman yaşayan ve mesleğinde artık 'memleketime ne verebilirim' kuramı ile bütünleşen birkaç arkadaşla biraraya gelerek huzurlarınıza çıkıyoruz..

..Malatya'nın önemli simgelerinden biri olan ve bugün Malatya'nın su kaynağı olarak bilinen Pınarbaşı, hele de Küresel Isınma ile birlikte daha büyük önem kazandı. Nitekim yöre insanı tarafından Kaptaj olarak da bilinen Pınarbaşı'nın hikayesini 'Tarihsel bir dille' Yrd.Doç.Dr. Göknur Göğebakan'ın kaleminden okuyacaksınız. Ancak "Neden Kaptaj?" diye soranlara birkaç cümle ile cevabını vermek isterim. Aslında kökü itibariyle Latince bir kelime Kaptaj. İlk açılımı 'Muhafaza edilen yer ya da tutulma noktası' diye geçse de, Malatya'da Kaptajı bilmeyen yoktur. Daha çok yabancı dostların bu anlamdaki merakını gidermek adına böyle bir ismin gerisinde yatan derinliği bu sayımızda okuyacaksınız.."

7.5 YTL karşılığında satılan dergi; abone sistemi, bayi satışı yoluyla okura ulaştırılacak.

Malatyahaber.com, KAPTAJ ve yayıncı ekibe başarılar diler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız