SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaptajın Devri Kararı İptal

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:39
Kaptajın Devri Kararı İptal
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, son birkaç senedir Malatya’nın önemli sorunlarından biri olarak tartışılan ve Mania Planı çerçevesinde gündeme gelen Tulga Havaalanı ile ilgili olarak “Ben yeni duyuyorum. Tulga Havaalanı ne oluyor?” diye sordu.

Ahmet Çakır’ın yurt dışında olması nedeniyle Büyükşehre vekalet eden ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili de olan Şefik Şengün’ün,  mania planı kapsamında sürekli meclisin de gündemine gelen Tulga Havaalanı’nı ‘ilk defa duyuyorum’ demesi şaşkınlık yarattı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı çalışmalarını Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında Salı günü yaptığı 3. oturumla sona erdirdi. 

Toplantıda, mezarlık ücret tarifesine ilave ücret eklenmesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının görev ve çalışma yönetmeliği, Yeni Doğu Garajının MOTAŞ’a tahsisi gibi konular ilgili komisyonlara havale edilirken, İnönü Çok Amaçlı Sosyal tesisin Müftülüğe,  Fırat Çok Amaçlı Sosyal Tesisin Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’ne, Uçbağlar Çok Amaçlı Sosyal Tesisin Eğitim Derneği’ne tahsisi gibi konular da görüşülerek kabul edildi. İçmesuyunun bulunduğu Kaptaj bölgesinin de MASKİ’ye devrini içeren karar iptal edilip tahsis edilmesi kararlaştırıldı. 

Çakır’ın sınırsız borçlanma yetkisi güncellendi

Her yeni mali yılda olduğu gibi 2015 yılı içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a sınırsız borçlanma yetkisi verildi. “Şehrimizin kalkınması için stratejik plan çerçevesinde yapılması uygun görülen her türlü iş ile beraber Toplu Konut İdaresi Başkanlığından, diğer kamu kurum ve kuruşlarından ve İller Bankası ile ülkemizde faaliyet gösteren diğer bankalardan, yurt içi ve yurt dışındaki finans kuruluşları ile yabancı bankalardan kredi şeklinde borç para alma ve işlemleri takip etme, sözleşme ve kredi şartlarını kabul ve imza etme alınacak borç ve kredi miktarını tayin etme, otobüs ve iş makineleri satın almak için İller Bankası ile anlaşma yapma, sözleşmeleri imzalama, kefalet ve teminat mektubu alma, leasing usulü ile yurt içinde ve yurt dışındaki firmalardan otobüs ve iş makineleri satın alma, belediye adına yapılacak sözleşmeyi imzalamaya ve bu borçlanmalardan dolayı Belediyemize ait gayrimenkulleri ipotek etmeye yetkili kılmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi" şeklindeki Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan gelen teklif AKPli üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Malatya Yeni Devlet Hastanesi yanında bulunan bir parsele Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için istenen imar plan değişikliği kabul edilirken, Aşağıbağlar Mahallesi’ndeki 2046 ada 1 No’lu parselin imar planı da Cemevi yapılmak üzere değiştirildi. 

Akçadağ’a cezaevi yapımı için imar plan değişikliği 

Büyükşehir Belediye Meclisi, bazı parsellere Ceza İnfaz Kurumları ve Kompleksleri yapılması için Akçadağ Belediyesi tarafından hazırlanan imar plan değişikliği teklifi de komisyonun görüşü doğrultusunda kabul edildi. 

Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu üyelikleri seçimlerinin de yapıldığı Belediye Meclisi’nde bu üyeliklere Kadir Yoldaş (Asıl) ve Mehmet Nuri Aslan (Yedek) seçildiler. 

“Tulga Havaalanı ne oluyor?”

Meclisin gündeminde, Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Tulga Havaalanına ait mania planının, uygulama imar planına eklenmesi yönündeki teklif, Bayındırlık ve İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda kabul edildi. Gündem maddesi üzerinde üyelere bilgi vermek isteyen ancak Tulga hakkında bilgisinin olmadığını söyleyen Başkan Vekili Şefik Şengün, “Tulga Havaalanı ne oluyor? Ben de yeni duyuyorum. Bir Malatyalı olarak bu konuda bilgim yok. Bu da benim ayıbım” diyerek İmar Komisyonu üyesi Nevzat Aslan’dan bilgi vermesini istedi.   Büyükşehir Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyesi Nevzat Aslan ise, Şengün’ün sorusuna karşılık “Hava lojmanlarının bulunduğu alandaki askeri havaalanının adı’ şeklinde bilgi verdi.  

Büyükşehir Belediye Meclisi, 11 Şubat Çarşamba günü toplanmak üzere Ocak ayı çalışmalarını sona erdirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız