SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar 300 'Kırsal Mahalle' Yolunu Kapattı

0
Güncellendi - 2018-01-20 21:46:22
Kar 300 'Kırsal Mahalle' Yolunu Kapattı
A- A+ PAYLAŞ

Uzun süredir özlemle beklenen kar yağışı nihayet Malatya genelinde etkili olurken, kar yağışının başlamasıyla birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kent merkezine karla karışık, kırsal ve yüksek kesimlere kar yağışının etkili olması dolayısıyla özellikle kırsal mahalle yollarının birçoğu ulaşım kapandı. Kapanan yolların ulaşıma açılması için de Büyükşehir Belediyesi yoğun bir mesaiye başladı.

Haftalar öncesinde kar yağışına karşı önlemlerini alan Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kar yağışı uyarılarından sonra harekete geçerek Malatyalıların yağışlardan olumsuz etkilenmeleri için çeşitli önlemler aldı.

3 kurtarma operasyonu

Kent genelinde kapanan 300 dolayında mahalle yolunu ulaşıma açmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi özellikle yüksek kesimlerde fırtına ve tipiden dolayı ilerlemekte güçlük çekiyor. Yol açma çalışmalarının yanı sıra acil çağrılara müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, karne dağıtmak için Malatya’dan yola çıkıp Bürücek Yaylasında mahsur kalan öğretmenleri kurtararak Malatya’ya geri dönmelerini sağladı. Darende’nin Yenipınar Mahallesinde hamile olan ve rahatsızlanan 35 yaşındaki İnsaf Doğan için de zamanla yarışan ekipler hastaya ulaşarak, ambulansla hastaneye sevkini sağladılar. Pütürge-Doğanyol karayolu arasındaki bağlantıyı sağlayan Uzunhüseyin-Karahüseyin grup yolunda mahsur kalan kamyona da ulaşan Büyükşehir ekipleri şoför ve beraberindekileri sağ salim kurtardılar.

Çakır: Yağışla birlikte çalışmalara başladık

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarındaki karla mücadele çalışmalarını denetleyip, alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sonbahar başta olmak üzere kış mevsiminin ilk aylarının yağışsız geçtiğini belirterek, Şubat ayı ile ilkbahar aylarının yağışlı geçmesini beklediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin kar yağışıyla birlikte sahada çalışmaya başladığını ifade eden Başkan Çakır, “Şuan 300’ün üzerinde mahalle yolumuz kapalı, ekiplerimiz kritik noktalar başta olmak üzere her yere müdahale ediyorlar. Bu çalışmaları 40 ekip, 314 personel ve 200’ün üzerinde iş makinesiyle yürütüyoruz. Tuzlama çalışmalarında kullanmak üzere 7 bin ton dolayında tuz alarak, kullanıma hazır halde bekletiyoruz.

Kar temizleme çalışmalarımızın yanı sıra bazı ilçelerimizde hasta vatandaşlarımızın acil çağrılarına da anında müdahale ettik. Kırsal ve yüksek bazı kesimlerde fırtına ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle yapılıyor. Yağışın durumuna göre 7-24 sahada çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediyesi'nin karla mücadelesi

Malatya merkeze yılın ilk karı yağarken, Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri de çalışmalara hemen başladı. Bazı mahallelerde tuzlama çalışmalarına kar yağışı ile birlikte başlayan Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, 8 greyder, 8 bıçaklı kepçe ve 8 tuzlama aracının yanı sıra 10’ar kişiden oluşan 8 ekip ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Karla mücadele ekiplerini yerinde denetleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beklenen kar yağışının geldiğini belirterek, “Nihayet beklenen rahmet geldi. Kar senesi, var senesidir. İnşallah bu geçtiğimiz süre içerisinde uzun süre bir kuraklık yaşadık. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre de son 44 yılın en kurak dönemini yaşadığımızı belirttiler. Bugün karne ile hakikaten kar da birlikte geldiler. Biz kar senesini var senesi olarak değerlendiriyoruz. Tabi karın var senesi olması hasebiyle vatandaşımızın daha rahat hareket etmesi, gideceği yere daha rahat gideceği anlamında bizlerde Battalgazi Belediyesi ekipleri olarak şu anda 8 ekibimizle birlikte her alanda karların etkili olduğu yerlerde, gerekli tedbirleri aldık. Gerek tuzlama, gerek greyderler, gerek yol açma çalışmaları ile ekiplerimiz sahada. Sahadaki arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kar yağsın bizde vatandaşımızın gidip geleceği yolları açma konusunda hiç bir sıkıntımız olmayacak. Araçlarımız da gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Kar’ın memleketimize rahmet ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Egemen Mustafa (6 yıl önce)
    Göklerin ile Yerlerin ve Bütün Alemlerin Rabbine Hamd olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar aslan (6 yıl önce)
    Kırk yıllık köy oldu kırsal mahalle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genc (6 yıl önce)
    Çok şükür allaha
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (6 yıl önce)
    Şükür Allah’a
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (6 yıl önce)
    Nihayet Allah'ın rahmetine kavuştuk. İnşallah devamı bereketiyle gelir. Kazasız belasız çalışmalar ve bol yağışlar için dua ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla