SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Çok, Koşullar Ağır..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:27:31
Kar Çok, Koşullar Ağır..
A- A+ PAYLAŞ
Malatya il genelinde kar ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken, köy yollarını açma çalışmaları da güçlükle yürütülebiliyor. Yol açma çalışmaları sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait araçlar da, çığ, kayma nedeniyle kazaya uğruyor.
 
Pütürge’nin Erdemler Köyü yakınlarında üzerine çığ düşen dozerin operatörü, hafif yaralanırken, çığ dozerin kabin bölümüne hasar verdi.
 
Arguvan Sığırcıuşağı mevkiinde grayder kayarak hasar görürken, Pütürge Tepehan beldesi Sorguçlu Köyü yakınlarında da kara saplanan minibüsü çekmekte olan kepçe şarampole yuvarlandı.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yol açma çalışmaları ve meydana gelen kazalarla ilgili şu bülteni yayınladı:
 
“Gündüz gece geç vakitlere kadar kapalı köy yollarını açmak için karla mücadele eden ekipler, gece de meydana gelen acil durumlar karşısında özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Hekimhan Söğüt Köyü’ne bağlı Horolar mezrasından kanamalı bir hastayı kurtarırken, Pütürge Esencik Köyünde bir hastayı alarak acil servise ulaştırdılar.
 
Yoğun Kar ve Tip Yüzünden yol açma çalışmaları sürdüren il özel idaresi iş makineleri ardı ardına kazalar yaptı.
 
Pütürge’ye bağlı Dere Köyleri ve Sakuşağı Köyleri diye adlandırılan 14 köyü Pütürge, Diyarbakır Çüngüş ve Adıyaman Gerger İlçelerine bağlayan grup köy yollarını açmak üzere Akrep Deresi ve Şimil Yaylasında biriken yoğun kar örtüsü ile yaptığı çalışmadan başarı ile çıkan İl Özel İdaresi ekipleri tam işin biti derken Erdemler Köyü yakınlarında yol açma çalışmaları sürdüren ekibin üzerine çığa düştü. Niyazi DÖNMEZ yönetimindeki dozer çığ altında kalırken, operatör kırılan camlar nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Çığ altında kalan operatör kendisini 100 metre geriden takip eden diğer ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Pütürge Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan operatöre 3 gün iş göremez raporu verildi.
 
Dozer operatörü Niyazi Dönmez,’’Biz ekip olarak gece saat 23.00 kadar çalışıyoruz. Pütürge Erdemler köyü yakınında yol açma çalışması yapıyorduk. Burada kar kalınlığı yer yer dört metreyi bulmakta. Tipi nedeniyle özellikle dağ eteklerinden yola doğru kar kalınlığı artmakta, aralıklı olarak yağan karın bir birini tutmaması her zaman bizim için bir çığ tehlikesidir. Burada çalışma yaparken aslında çok dikkatliyiz fakat saniyelerle ölçülebilecek bir hızda çığ üzerime geldi. Dozerin üstünü kar kapattı. Ben daha önce herhangi bir tehlikeye karşı sağ kapıyı açık bırakmıştım. Çok korktum üzerimi kar kapatmıştı. Elim ile yanağıma dokundum kan akıyordu.100 metre arkadan bizi takip eden arkadaşlar gelip bizi kurtardılar. Bu bölgede bulunan köylü vatandaşlar bizi arayarak kendi bölgelerindeki kar kalınlığını söyleyerek dikkatli olmamız söylüyorlar. Biz bütün olumsuz şartlara rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yollarının açılmasını bekleyen birçok insan var’’ dedi.  
 
Arguvan Sığırcıuşağı Köyü Çakmak Mezrasında yaşayan engelli bir hastayı Sultan Duvarcı 112 Acil Servis ambulansına getirmek için hastanın bindirildiği minibüsü çeken İl Özel İdaresine ait dozer kar ve tipi ile kaplı yolda şarampole kayarak yanyattı. Operatörün yara almadan atlattığı kazaya rağmen engelli hastanın en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlandı.
 
Pütürge Tepehan Beldesine bağlı Sorguçlu köyünde bulunan cenazeye gelen vatandaşları taşıyan minibüsün kara saplanması neticesinde, il özel idaresi kar mücadele ekiplerinden yardım istendi. Tepehan bakım evinden yardım için giden lastik tekerlekli kepçe saat 20.30 sularında yoğun tipi ve sis nedeniyle yoldan çıkarak şarampole kaydı. Operatör kazayı yara almadan atlatmıştır.
 
Pütürge -Örnek köy yol ayrımında Selçuk Karakaya yönetiminde bulunan karla mücadele yaparken greyder yolun buzlu olması nedeniyle yan yatması sonucu ağır hasar oluştu. Dozer operatörü Selçuk Karakaya hastaneye kaldırılarak ayakta tedavi yapıldı.
 
Hekimhan Söğüt Köyü’ne bağlı Horolar Mezrasında yaşayan Fadime Yaşar (35) kanamalı bir doğum hastasına, İl Özel İdaresi ekiplerinin saat 23.00’da başlayan özverili çalışmaları neticesinde saat 00.30 sularında ulaşılabildi. Acil servis personelince ilk müdahalesi yerinde yapılan hasta iş makinelerimiz refakatinde 02.00 sularında 
Hekimhan Devlet Hastanesine ulaştırıldı.
 
Pütürge Esenli Köyünden gelen bir ihbar üzerine karla mücadelesi ekipleri yal açma çalışmalarına başladılar. Ekip minibüs ile beraber gece saat 21. 30 da hastan Fatma Durmuş ’a ulaşıldı. İl Özel idaresi şantiye minibüsüne alınan hasta Pütürge köprüsü yakınlarında 112 Acil Servis personeline teslim edildi. Acil servisle hasta Pütürge devlet hastanesine götürüldü.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız