SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kâr Esaslı Sisteme Geçince

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:16
Kâr Esaslı Sisteme Geçince
A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yeni mutfak ve çamaşırhane ünitelerinin açılışı yapıldı.
 
Turgut Özal Tıp Merkezi B2 katında düzenlenen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Başhekim Prof. Dr. Ünsal Özgen ve davetliler katıldı.
 
Turgut Özal Tıp Merkezi’ne yapılan yatırımlar ve açılışı yapılan ünitelerle ilgili bilgiler veren Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen şunları söyledi: 
 
“Hastanemiz cirosu yaklaşık % 80 oranında arttırılmış, kar esaslı performans sistemine geçilmiştir. Performans uygulamasından sonra poliklinik hasta sayımızda % 25, yatan hasta sayımız % 45, ameliyat sayımız % 37, organ nakli sayımızda % 58 oranında artmıştır. Performans uygulamasının yanında giderler kontrol altına alınmış, israflar azaltılmış, personelimizin hizmet karşılığı belli miktarlarda arttırılmıştır. Elde ettiğimiz gelirlerle alt yapı ve demirbaş yatırımları yapılmıştır. Bugün açılışını yapacağımız yemekhane ve çamaşırhane üniteleri, yapılan altyapı çalışmalarının sadece bir parçasıdır. Yapılan altyapı yatırımlarının 18 milyon lirası öz kaynaklardan,2 milyon lirası genel bütçeden olmak üzere toplam 20 milyon TL tutarındadır. Demirbaş yatırımlarımız ise 16,6 milyon lirası öz kaynaktan, 3 milyon lirası genel bütçeden olmak üzere 19,6 milyon lira tutarındadır. 2012 yılı için ise 14 milyarlık demirbaş yatırımı planlanmıştır. Bugün açılışımızı yaptığımız birimlerimizin tüm altyapı ve cihazları yenilenerek daha sağlıklı bir hizmet anlayışı sergilenmiştir. ” 
 
Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan önemli çalışmalardan iftihar duyduğunu belirterek, bu anlamda hastanenin tüm çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: 
 
“Turgut Özal Tıp Merkezi birçok anlamda sadece üniversite hastaneleri değil, sağlık bakanlığının tüm hastanelerine örnek olarak gösterilmektedir. Artık biz başka hastanelerin kopyası olmaktan çıkıp, birçok hastanenin bizi kopya alacağı, model hastane duruma gelmiş bulunmaktayız. 
 
Turgut Özal Tıp Merkezi sadece kendi iline değil, bölgesine hatta içerisinde bulunduğu coğrafyaya hizmet sunan, birçok ülkeden gelen hekimlere eğitim hizmeti veren, uluslararasılaşan bir hastane konumuna gelmiştir. Son üç yıl içerisinde Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan hizmetlerin yaklaşık % 90’ı ise öz kaynaklarımızdan karşılanmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız