SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Geldi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bütün önlemler alınırken, şehirlerarası yollarda herhangi bir sıkıntı olmadığı bildirildi. Kar yağışı nedeniyle Malatya ile Pütürge ve Doğanyol ilçeleri bağlantısını sağlayan yol ile çok sayıda köyün yolu ise ulaşıma kapandı.

Sabaha kadar aralıklarla yağan kar şehirlerarası yollarda sıkıntı meydana getirmezken, şehir içinde kar nedeniyle belediye ekipleri 24 saat süreli çalışma planına göre hazır tutuldu.

Malatya Belediyesi yetkilileri, 40 adet araç-gereç, iş makinesi ile 80 operatör ve 240 temizlik elemanından oluşan 22 ekibin merkezde karla mücadele çalışmasını sürdürdüğünü belirtti.

Kar yağışı nedeniyle Malatya ile Pütürge ve Doğanyol ilçelerinin ulaşımını sağlayan yol üzerinde bulunan Kubbe Dağı mevkii, Pazartesi akşam 20.30’dan sonra ulaşıma kapandı. Pütürge yolunun trafiğe kapanması ardından yolda kalan herhangi bir araç olup olmadığı o saatlerde bilinmediği için endişeye neden olmuştu.Bu noktada ilerleyen saatlerde herkesin içini rahatlatan yanıt geldi.Kar ve tipi altında yolda kalan araç yok.

Pütürge karayolunda 35 santimetre, Doğanşehir Sürgü’de ise 40 santim kar yağdığı bildirildi.

Malatya’dan Ankara, İstanbul ve İzmir bağlantılı uçak seferleri yapılamıyor.

Öte yandan, kar nedeniyle 478 köyden 326'sının yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdare'ye bağlı 19 ekibin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İlçeler ve yolu kapalı olan köy sayıları şöyle:

Merkez 23
Akçadağ 35
Arapgir 35
Arguvan 26
Battalgazi 2
Darende 33
Doğanşehir 15
Doğanyol 11
Hekimhan 40
Kale 11
Kuluncak 17
Pütürge 50
Yazıhan 18
Yeşilyurt 10

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız