SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Kalınlığı 1.5-2 Metre

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:19:28
Kar Kalınlığı 1.5-2 Metre
A- A+ PAYLAŞ
Adıyaman sınırlarındaki santral inşaatında çalışan ve kar nedeniyle 10 gündür mahsur olan 43 kişi, Malatya İl Özel İdare ekipleri tarafından kurtarıldı.
 
Yiyecek sıkıntısı da çekmeye başlayan 43 kişinin kurtarılmasına ilişkin olarak İl Özel İdaresi'nden şu bilgi verildi:
 
"Adıyaman’a bağlı bulunan Aksu köyünde (HES) Hidroelektrik santralı yapımında çalışan işçiler 10 gündür mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan yolların açık olmaması nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken 43 işçi, Malatya il Özel idaresi Karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.
 
Bu bölgenin yoğun kar alması nedeniyle çalışmalar oldukça zor şartlar altında yapılıyor. Yer yer kar kalınlığının 1,5-2 metreyi bulduğu gözlendi.
 
Malatya İl Özel İdaresine ait olan bir dozer, iki kepçe, bir greyderle yol açma çalışmaları yapılmakta.
 
Sabah 08 saatlerinde başlayan yol açma çalışma neticesinde işçilerin bulunduğu şantiyeye saat 14.00 da ulaşılmıştır.
 
Şantiye de mahsur kalan ve yiyecekleri tükenen 43 işçiye Aksu köylüleri sahip çıktı Evlerinde yapmış oldukları ekmeleri getirerek işçilerin bir nebzede olsun ihtiyaçları giderildiği söylendi.
 
Malatya’ya 35 Adıyama’na110 km olan Aksu köyü sakinleri İl özel idaresi ekiplerine yol açma çalışmalarından dolayı teşekkür ederken Köy olarak Malatya’ya bağlanmak istediklerini söylediler.
 
Malatya İl Özel İdaresi genel sekreteri irfan Kaya, aralıklı olan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını şöyle belirti.’’ Adıyamana bağlı Aksu köyünde (HES) Hidroelektrik santralı yapımında çalışan 43 işçinin 10 gündür mahsur kaldığı haberi bize geldi. Bu köy Adıyaman’a 110 km Malatya’ya 35 km, ekiplerimiz bu bölgede yol açma çalışmaları yapmaktadır. Sınırda olan bir köy bizde buraya araçlarımızı yönlendirerek orada mahsur kalan ve şehir ile iletişimleri kesilmesi sonucu yiyecek sıkıntısı çeken işçilere ulaştık. Sabah saat 07 den itibaren yaklaşık beş km kalan yolu saat 16.30 gibi açtık. Kar kalınlığı 1,5-2 metreyi bulmakta, Uluköy-Sincik yolunda bir dozer, bir greyder ve birde kepçemiz çalışmakta. Burada mahsur kalan işçiler şantiyenin ve il özel idaresi araçları ile Malatya’ya gece saat 11.00 da getirilmiş bulunmaktadır. Kar yağışı devam ediyor. Bizler elimizdeki tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. Bu çalışmaya katılan karla mücadele ekibine teşekkür ediyorum’’dedi.
 
Hidroelektrik santralı şefi Sait Aydın ’’Yaklaşık 15 gündür aralıklı yağan kar burası ile şehrin ulaşım yolunu kapattı. Burada 43 işçimiz var.10 gündür yiyeceğimiz tükendi. Elektrik yok. Burada bulunan Adıyaman-Aksu köylüleri evlerinde yapmış oldukları ekmekleri bize getirerek idare ettik. Şu saat itibariyle il özel idaresi ekipleri yolumuzu açtı. İşçileri Malatya’ya göndereceğiz. Buradan tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız