SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Köy Yollarını Kapattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kar nedeniyle 267 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi. Bu arada, kent merkezinde kar kalınlığının Pazar günü akşam saatlerinde 17 cm'ye ulaştığı, belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Bu arada, Cumartesi günü yağış nedeniyle yapılamayan İstanbul ve Ankara uçak seferlerinin Pazar günü yapıldığı öğrenildi.

267 KÖY YOLU KAPALI..
Aralıklı olarak devam eden kar nedeniyle Cumartesi günü 300 civarında köyün yolunun ulaşıma kapandığı, bu sayının Pazar günü Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışması sonucu 267'ye indirildi. Merkez dışında Doğanşehir, Pütürge, Akçadağ, Yeşilyurt, Darende, Hekimhan, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde karın etkili olduğu belirtildi.

Köy Hizmetleri'nin 20 ekiple kapalı yolları açma çalışmasını sürdürdüğü kaydedildi. Kapalı şehirler ve ilçelerarası yolun bulunmadığı Malatya'da bu yollarda da ulaşımın buzlanma nedeniyle aksamalı olarak yapıldığı belirtildi.

İL MERKEZİNDE..
Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın başkanlığındaki 10’ar kişilik personelden 20 ekip oluşturularak, belirli bir program dahilinde Malatya şehir merkezinde, ana caddeler ve kaldırımlarda kar temizliği yapıldı.

Malatya Belediyesi ekipleri, öncelikle şehir merkezindeki yollar ve kaldırımları kardan temizlerken, henüz yaprak dökmeyen yol güzergahlarındaki ağaçları da silkeledi.

Malatya Belediyesi ekipleri, şehir merkezindeki bazı yollarda sabaha karşı meydana gelebilecek buzlanmaların önlenmesi için de 10 ekiple tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Cumartesi ve Pazar günleri gün boyu devam eden yoğun kar temizleme çalışması sayesinde Malatya’da kardan dolayı kayda değer bir sorun yaşanmazken, trafik akışının da normal seyri içinde devam ettiği öğrenildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olan Malatya Belediyesi’nin karla mücadele çalışmasının 24 saat aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

FOTOĞRAF: (ÜSTTE) Kernek Şelale Tesislerinin görüntüsü (Foto: Salih KAYHAN)- (ALTTA) Şehir içi kar temizleme çalışmaları (Belediye Basın)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız