SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kar Lastiği İçin Gecikmeyin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:52
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin 1 Aralık’tan itibaren takip eden yılın 1 Nisan tarihine kadar olan dört aylık dönemde kış lastiği kullanmasının zorunlu hale geldiğini hatırlatarak, “Kış mevsimi geldi. Araçlarınıza kış lastiği taktırmayı unutmayın” dedi. 

Geçen yıl kar lastiği kullanımı genelgesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Palandöken, “Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller artık 1 Aralık’tan itibaren takip eden yılın 1 Nisan tarihine kadar olan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu hale geldi. Kış mevsimi geldi. Araçlarınıza kış lastiği taktırmayı unutmayın” dedi. 

Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususların ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenerek uygulanacağının altını çizen Palandöken, “Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında da bu hususlar dikkate alınacak. Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacaktır. Kamyon, TIR, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması, hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur. Aralık ayı gelmeden kış lastiklerini taktırmaları için şoför esnafımızı uyarıyoruz, durduk yerde ceza yemesini istemiyoruz” diye konuştu.

Ülkemizde trafikte bulunan 17 milyon 743 bin aracın 4 milyonunun ticari araç sınıfında olduğunu açıklayan Palandöken, “Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmuyor. Özel araçlarda en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı, önlemlerini almalıdır. Kullanacakları kış lastiklerinin dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır. Eğer farklı tip lastikler kullanılırsa, örneğin iki yaz ve iki kış lastiği kullanımında aracın patinaj, dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi durumların oluşma tehlikesi çok yüksektir. Kış yüzünü gösterirken araçlarımızın kış bakımını yaptırmayı, antifrizimizi koymayı unutmayalım” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız