SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Lastiği Olmayana Yasak

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:23
Kar Lastiği Olmayana Yasak
A- A+ PAYLAŞ

Bakan Yıldırım, "Kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği bulunmayan araçların yola devam etmelerine kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ve 12 Kasım'da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre, ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini anımsattı.

Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların zaman zaman yolu tamamen kapattıklarını anımsatan Yıldırım, ''Bu durum yolların tamamen kilitlenmesine, insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için birçok önlem alıyoruz. Son olarak bir yönetmelik hazırladık ve yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar kış lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. 1 Aralık'tan itibaren 1 Nisan'a kadar kış lastiğini aracına takmayan ticari araçların yola çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yönetmelikle kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önemli ölçüde önüne geçmiş olacağız'' diye konuştu. 

500 lira ceza 

Söz konusu yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunlu olacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 1 ay artırılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 500 lira para cezası uygulanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız