SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Mücadelesi İçin 103 Ekip

0
Güncellendi - 2016-02-21 16:04:42
Kar Mücadelesi İçin 103 Ekip
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji'nin yaptığı kar yağışı ve don uyarısının ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele kapsamında bir dizi tedbirler aldı.

Sahada yapılacak çalışmalarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi AYKOME Bilgi Merkezinin başkanlığında Karla Mücadele toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’ın başkanlık ettiği toplantıya ayrıca, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesinde görevli daire başkanları, şube müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Yoğun kar yağışı ihtimaline karşı alınacak tedbirlerle, sahada yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, karla mücadele için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Yağışlı havanın Türkiye’nin doğusuna doğru ilerleyeceğine yönelik Meteorolojiden raporlar aldıklarını ifade eden Sarılar, “Kar yağışında vatandaşlarımızı mağdur etmeden sorunları çözmek bizim görevimiz. Geçen sene ilçe belediyeler ve kamu kuruluşlarımızla güzel saha çalışmaları yaptık. Her hangi bir mağduriyete mahal vermedik. Bu senede başarılı bir performans ortaya koyacağımızdan hiç şüphem yok” dedi.

Her türlü planlamaları yaptıklarını vurgulayan Sarılar, “Kimin nereden hangi görevleri alacağı belli. Sahada toplam 103 ekip, 875 personel, 232 de araç ve iş makinesi olacak. 5 bin ton tuz aldık. Kaldırımlarımız için de 40 ton sölüsyon hazırladık.  İlçe belediyelirimize yine her türlü desteği sağlayacağız. Bu yıl araç filosuna kattığımız 3 yeni kar savurma aracı yoğun yağışın olduğu bölgelerde kullanılacak. 11 tuzlama aracı kent merkezimizde hiç durmadan çalışacak. Malatyalı hemşerilerimizden ricamız kırsal mahallerde yaşayan hastalarını kent merkezine getirmeleridir. Bu tür durumlarda geceli-gündüzlü her türlü çağrıya gidiyoruz. Fakat yolu açmak saatler alabiliyor” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız