SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Mücadelesi İçin 13 Ekip

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:41:47
Kar Mücadelesi İçin 13 Ekip
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kar mücadelesi için toplam 13 ekip oluşturulduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Büyükşehir statüsü ile birlikte il genelinde yetkili olan Büyükşehir Belediyesi, Kış mevsiminde kar yağışlarının ardından merkezin yanı sıra ilçe ve kırsal mahallelerde yolların temizlenerek açık tutulması için eylem planı hazırladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde AYKOME şube müdürlüğü tarafından hazırlanan eylem planında, merkez ilçeler ve diğer ilçelere 248 personel ile 112 araç görevlendirildi. Eylem planı çerçevesinde ilçeler için ayrı ayrı ekipler oluşturuldu.

Hazırlanan eylem palanı çerçevesinde Merkez İlçeler ile İlçe Belediyeleri ekiplerine, Büyükşehir Belediyesi ek olarak hem araç hem de personel görevlendirdi.  Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde oluşturulan karla mücadele merkezindeki ekipler yağışlı günlerde 24 saat hizmet verecek.  

Kaldırım ve Yollar için ayrı ekipler oluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, kaldırım ve yollar için ayrı ayrı ekipler oluşturularak, görevlendirmeler önceden yapıldı. Oluşturulan plan sayesinde, kar yağışıyla birlikte ekipler anında mücadeleye başlayarak, yol ve kaldırımların açık kalmasını sağlayacaklar.

Her ilçe için ayrı ekip

Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri’nin oluşturduğu ekiplere ek olarak, ilçe merkezlerinde her ilçe için ayrı ayrı personel ve araç ekibi oluşturdu. 

İlçelere 248 personel ve 112 araçlık ekip

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yol uzunluğu ve coğrafi yapı dikkate alınarak toplamda 248 personel ve 112 aracın görevlendirildiği 13 ekip oluşturuldu. İlçelerde oluşturulan ekiplerin personel ve araç sayıları şöyle:

Akçadağ İlçesinde 8 araç, 16 personel; Arapkir ilçesinde 8 araç, 13 personel; Arguvan İlçesinde 7 araç, 9 personel; Darende ilçesinde 8 araç, 18 personel; Doğanşehir ilçesinde 8 araç, 15 personel; Doğanyol ilçesinde 5 araç, 6 personel; Hekimhan ilçesinde13 araç, 18 personel; Kale ilçesinde 4 araç, 8 personel; Kuluncak ilçesinde 6 araç, 11 personel; Pütürge ilçesinde 14 araç, 19 personel; Yazıhan ilçesinde ise 6 araç ve 15 personel; Battalgazi Merkez ilçe Belediyesine 15 araç, 55 personel; Yeşilyurt Merkez İlçe Belediyesine de 10 araç ve 45 personel görevlendirildi. 

Malatya kent merkezi ana caddeleri ile toplu taşıma akslarındaki kar temizleme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılacak. İlçe Belediyeler ise mahalle bazlı ve ara sokaklarda çalışmalarını sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi ana akslardaki çalışmalarını tamamladıktan sonra ilçe belediyelerin çalışma yapacakları güzergahlara araç ve personel desteği sağlayacak.  

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan araç ve personel desteği neticesinde kar yağışı sırasında ilçeler ile Malatya Merkez arasındaki yolların açık tutulması hedefleniyor.

Ekipler 24 saat çalışacak

Hazırlanan eylem planı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisindeki yol ve kaldırımların yoğun kar yağışlarında, hızlı ve etkili bir şekilde temizlenmesi amacıyla gündüz ve gece ekipleri de oluşturuldu. Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından bu ekiplere malzeme desteği de sağlanacak.

İstek ve talepler koordinasyon merkezine iletilecek

Kış mevsiminde yoğun kar yağışı sırasında Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nin, aynı anda Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi olarak da hizmet vereceği belirtilerek, vatandaşların istek ve şikayetlerini 444 51 44 numaralı telefona iletebilecekleri belirtildi."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız