SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kar Şiddetli Yağarsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bu sabah erken saatlerde başlayan ve çatıları uçuran şiddetli rüzgar fırtınasına ilişkin açıklama yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Yaşadığımız en önemli olay Maliye binasının çatısının uçması sonucu 4 vatandaşımızın yaralanmasıdır. Onun dışında mahalle ve ilçeler de dahil olmak üzere yaşadığımız ciddi bir sıkıntı yok” dedi.  

Vali Süleyman Kamçı, Pütürge’de elektrik kesintilerine müdahale etmek için yola çıkan ve fırtınada mahsur kalan 3 TEDAŞ görevlisinin de jandarma ve karayolları ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarıldığını belirtti. 

“Tek üzüntümüz yaralı vatandaşlarımız”

Vali Süleyman Kamçı, Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Maliye binasının çatısının uçması sonucu 3’ü ağır 4 vatandaşın yaralandığını söyledi.  Yaralılardan anne-oğul Meral Metin (34), Efe Metin (6), Hüseyin Bulut (55) ve Mustafa Akgeyik ‘in (60) Turgut Tıp Merkezi ve Malatya Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğünü kaydeden Vali Süleyman Kamçı, “Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını ümit ediyoruz” dedi.

Vali Süleyman Kamçı, Mesut Gürbüzer, Büşra Kaygusuz, Bilal Kılıç, Aybüke Deveci ve Ali Osman Söylemez adıl vatandaşların da hafif yaralandığını ve tedavilerinin ayakta yapılarak taburcu edildiklerini ifade etti.

Pütürge’de kalan 3 TEDAŞ görevlisi kurtarıldı

İlçelerde çok ciddi bir hasarın olmadığını aktaran Vali Süleyman Kamçı, Pütürge’de bir okul ile TOKİ tarafından yapılan 1+1 konutların yer aldığı 4 dairenin çatısının uçtuğunu kaydetti.  

Pütürge ve Doğanyol’da şu anda elektrik bulunmadığını kaydeden Vali Süleyman Kamçı, ‘Elektrik kesintisine müdahale etmek üzere bölgeye giden 3 TEDAŞ görevlisi Kubbe Dağı’nda mahsur kalmıştı. Jandarma ve Karayolları ekiplerimizin yoğun ve gayretli çalışmaları sonucu bu 3 görevlimiz kurtarılmıştır” dedi.

“Merkezde kar tatili yok”

Malatya merkezde an itibariyle okulların tatil edilmesi için herhangi bir gerekçe bulunmadığını söyleyen Vali Süleyman Kamçı “Malatya genelinde 100’ü aşkın mahallenin yolu kapalı. Merkezde sadece iki mahalle yolunda ulaşımda güçlük yaşanıyor ama yine de kapalı bir yol yok. Zaten ilçelerde Pütürge, Arapgir, Doğanyol, Kuluncak ve Arguvan’da okullar tatil. Kar yağışı bu gece şiddetlenirse bu ilçelerimizde sanıyorum yarın de okullar tatil olacak.  Kar yağışı şiddetlenirse, ciddi bir ulaşım sıkıntısı yaratırsa okulları tatil ederiz.  Okulların tatil edilmesi zor bir şey değil. Kırsal alanda ufak tefek sorunlar yaşansa da kriz yaratacak bir durum yok” diye konuştu.   

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız