SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Sonrası Endişesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bahar ayında gelen kar kayısı üreticisi için bir sıkıntı oluşturmazken yağış sonrası oluşabilecek don, endişeye neden oluyor.

Malatya'da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının Malatya bölgesindeki kayısı üretimine olumsuz bir etkisinin olmayacağı açıklanırken, yağış sonrasında ise don ihtimali üzerinde duruluyor.

Meteoroloji Bölge Müdürü Vedat Güneş, kar yağışı sonrasında Malatya ve yakın bölgede orta ve yer yerde kuvvetli don beklendiğini ifade ederek, bu tahmini 5 nisandan beri kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti. Güneş, "Üreticilerimiz yağıştan dolayı değil, dondan dolayı risk altında. Kamu kurum ve kuruluşlar ile üreticilerimizi don hadisesine karşı tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya'da kayısının bölgelere göre çağala, tomurcuk ve çiçek döneminde olması nedeniyle önemli bir dönemde olduğunu ifade ederek, mevcut kar yağışının kayısıya bir zararının olmadığını söyledi. Polatbaş, yağış sonrası oluşabilecek bir don tehlikesinin kayısı üretimine zarar verebileceğini belirterek, "Bunun için de duadan başka bir çaremiz yoktur" diye konuştu.

Bu arada, Malatya Belediyesi ekipleri kar nedeniyle şehir merkezinde kar temizleme çalışması yaptı. Bahar ayında Malatya'ya gelen kar yağışı, kentte nostaljik güzellikler yaşatırken, özellikle öğrenciler hem karın tadını çıkardılar hem de zamansız yakalanmanın verdiği sıkıntıyı yaşadılar. Öğrenciler, okul merdivenlerinden çıkarken zaman zaman düşme tehlikesi de geçirdiler.

FOTOĞRAFLAR: Bülent KORKMAZ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız