SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Temizliği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece yarısından sonra yağan kar nedeniyle belediyenin toplam 45 ekiple temizleme çalışmasını sürdürdüğü bildirildi.

Belediyenin kar mücadelesi ile ilgili çalışmaları hakkında şu açıklama yapıldı:

"Kötü hava şartlarında oluşacak olumsuz durumların önüne geçmek için önlemlerini önceden alan Malatya Belediyesi, Meteoroloji tarafından yapılan kar yağışının beklendiği uyarısı üzerine kriz masasını toplayarak alınacak önlemlerle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Yapılan toplantı sonucunda, kar yağışıyla birlikte mücadeleye başlanması ve tuzlama ekipleri tarafından da tuzlama yapılması kararlaştırıldı.

Pazarı Pazartesiye bağlayan gece başlayan kar yağışıyla birlikte, Malatya Belediyesi karla mücadele ekipleri de çalışmaya başladı.

15 tuzlama, 30 kar temizleme ekibi tarafından sürdürülen yoğun çalışmalar neticesinde, gece sabaha kadar ana cadde ve sokaklar başta olmak üzere tüm sokaklarda önce kar küreme çalışması ardından da tuzlama çalışması yapıldı.

Sabah saatlerinden itibaren ise tuzlama ekipleri çalışmalarına ara verirken, kar küreme ekipleri çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde şehir merkezinde kapalı yol bulunmuyor.

Öte yandan yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, karla mücadele için Meteoroloji’nin uyarısından itibaren ekiplerin hazır bekletildiğini belirterek, “15 tuzlama, 30 kar küreme ekibimiz tarafından kar yağışıyla birlikte çalışmalara başlandı ve ara verilmeksizin çalışmalar sürdürülüyor.

Karla mücadele için araç gereç ve makine parkımızı daha önceden hazır hale getirdik. Ancak, şehir merkezinde yapılan tuzlama ve kar temizleme çalışmalarının başarılı bir şekilde yapılabilmesi için, vatandaşlarımızın araçlarını yollara bırakmamaları gerekiyor. Özellikle ana cadde ve sokaklarda yol kenarlarına bırakılan araçlar çalışmalarımızı sekteye uğratmaktadır.

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının daha da düşecek olması nedeniyle vatandaşlarımızın su sayaçlarını da soğuğa karşı korumaları faydalarına olacaktır” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız