SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kar Topuyduk Çığ Olduk"

0
Güncellendi - 2017-11-04 01:20:45
A- A+ PAYLAŞ

Ampute Avrupa Futbol Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’nın kalecisi Selim Karadağ, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşide üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Kadadağ, ilk olarak İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret etti. Rektör Kızılay, Karadağ'ın nezdinde çok büyük bir başarıya imza atan Ampute Milli Takımı tebrik ettiğini söyledi.

Karadağ ise 27 yıldır sporla uğraştığını belirterek, "Avrupa Şampiyonasında yaşayabileceğim bütün duyguları yaşadım. Hayatım boyunca böyle duygular yaşamamıştım. Çok güzel bir başarıya imza attık" dedi.

Daha sonra Rektör Kızılay ve Karadağ, Spor Bilimleri Fakültesine geçerek burada düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektör Kızılay, Spor Bilimleri Fakültesinin daha önce de Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmuş sporcuları sempozyum ve söyleşilerle konuk ederek öğrencilerle bir araya getirdiğini anımsattı.

Rektör Kızılay, Ampute Milli Takımının Avrupa Şampiyonasında çok büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "Yaptıkları başarıyla bizleri çok sevindirdiler. Ben Selim kardeşimizin nezdinde tüm takımı tebrik ediyorum. Ampute Milli Takımının büyük başarısı bizim en kasvetli olduğumuz, en sıkıntılı olduğumuz günlerde tüm milletimize büyük bir moral oldu. Selim kardeşimizi şahsen tebrik ediyorum. O artık dünya şampiyonlarından bir tanesidir. Başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Spor Bilimleri Fakültesinin yeni kurulmasına rağmen siteminin iyi oturtulduğunu kaydeden Rektör Kızılay, "Bu sistem saat gibi işlemeye devam edecektir. Yaptığınız başarılardan gurur duyuyorum. Bu başarılara yenilerini ekleyeceğinizi biliyoruz. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ilkım da Türkiye'nin gururu olan Ampute Milli Takımının kalecisi Selim Karadağ'ın engellilik durumunun dezavantajdan avantaja çevirdiğini belirterek, "Selim Karadağ özel gereksinim gerektiren birey ve ailelerine umut ışığı oldu. Onlara rol model oldu" dedi.

Ampute Milli Takım Kalecisi Selim Karadağ ise İnönü Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Karadağ, insanın yüreğini ortaya koyduğu zaman bir çok şeyi başarabileceğini ifade ederek, kendileri için öncelikli olanın yürek ve zekalarını kullanmak olduğunu söyledi.

Altı yıl önce çıktıkları yolda bu gün önemli başarılara imza attıklarını dile getiren Karadağ, "Altı yıl önce kimse yoktu ama biz kartopu olduk, çığ olduk, büyüdük. Furkan kardeşimizin attığı mesajla yola çıktık. Bir kartopuyduk, geldik bugün bu kadarız. Yani aslında hayatın tanımı budur. Kartopu gibi başlarız sonra çığ oluruz. Ama önemli olan kartopu olduğumuzda ne kadar birlikte durabildiğimizdir."

Karadağ, 27 yıldır spor yaptığını ve farklı branşlarda şampiyonluklarının bulunduğunu belirterek, "Ampute futbol takımı on iki, on üç senedir Türkiye’ye yerleşti. Genelde gazilerimizin başlattığı bir spor. Aslında rehabilitasyon amaçlı başlamış olan bir spor. Ama global bir dünyada öyle bir yer aldı ki bu olay rehabilite amacından çıktı. Bildiğimiz sportif bir yarışa dönüştü. Dünya Şampiyonası 2018 yılında Meksika'da olacak" şeklinde konuştu.

Amputenin bir uvzun eksik olması anlamına geldiğini kaydeden Karadağ, "Bir de polye denen durum var, benim gibi. Uzunluk kısalıktan oluşuyor. Kalecilerde benim gibi kolda rehabilitasyon görmüş olacak. Oyuncularda da aynı şekilde bacakta geçerli. Kaleciler seksene on seksen metre kare alanın  içerisinden dışarı çıkamıyor. Yani bizim alanımız sadece orası. Bazen bak izlerken demişsindir 'top niye devam etmiyor' ilk başlarken topu orta sahadan geçiremiyoruz. Taç atışlarından gol yok. Bu tarz değişik kurallar var" diye konuştu.

Söyleşiye, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Akyol, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ilkım, akademik ve idari personel, öğrenciler, engelli çocuklar ile aileleri katıldı.

Program kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Ampute Milli Takım Kelecisi Selim Karadağ'a plaket takdim etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız