SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar ve Don Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, Malatya ve Elazığ için kar ve don uyarısı yapıp, özellikle deprem bölgesinde ve Malatya'da bazı bölgelerde çiçek açan kayısı ile ilgili önlemler alınmasını tavsiye etti.

Valilik Salonu'nda basın açıklaması yaparak, önümüzdeki hafta Malatya ve Elazığ için kar ve don uyarısı yapan Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, "Önümüzdeki hafta, Malatya ve civarı, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Salı günü ilimizde etkili olacak yağışlar önce yağmur, Çarşamba günü karla karışık yağmur düşmesi bekleniyor. Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece de sıcaklıkların eksi 3 derecele kadar düşeceğini tahmin ediyoruz"ifadelerini kullandı.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olmasının bekledikleri yağışlardan sonra don beklendiğini ve eksi 3 derecelere kadar düşecek sıcaklığın kayısı tomurculklarına zarar verebileceğine dikkat çeken Duman, sıcaklığın merkezde eksi 3, sıcakları yerlere göre eksi 5'lere kadar düşbeleceğini bildirdi.

Duman, "Çukur bölgelerde bulunan kayısı ağaçlarının zarar görebileceğini belirtiyoruz. Özellikle Tohma boyundaki kayısı ağaçlarının ciddi zarar görebileceğini ifade ediyoruz. Kayısı üreticileri ve ilgilileri tedbir almaya davet ediyoruz"şeklinde konuştu.

Elazığ deprem bölgesinde sıcaklık düşüsünün çok daha etkili olacağını ve sıcaklığın eksi 8, eksi 9'lara düşmesini beklediklerine dikkat çeken Duman, "Özellikle Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece, Cuma günü sıcaklık eksi 8'lere kadar düşecek. Kar yağışı deprem bölgesinde Malatya'ya göre daha etkili olacak. Kuvvetli soğuk ve dona karşı önlem alınması gerekir. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda da aksamalar olabilir"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız