SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar ve Soğuk Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:12
Kar ve Soğuk Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Malatya'nın da dahil olduğu bölgede Çarşamba gecesinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışıyla birlikte, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin beklendiğini bildirdi ve vatandaşları uyardı. Çarşamba saat 18.45'den itibaren il merkezinde de kar yağışı başladı.

Meteoroloji'nin bölgedeki hava durumuna ilişkin uyarısı şöyle:

"Beklenen Hadise: Soğuk Hava Dalgası

Hadisenin Şiddeti: Soğuk Hava Dalgası

Geçerlilik Periyodu: 02.12.2015 18:00 06.12.2015 08:00

Bölgemiz genelinde bu geceden itibaren Adıyaman'da yağmur, Elazığ ve kuzey batı ilçeleri, Malatya ve kuzey ilçeleri ile Tunceli ve Bingöl'de meydana gelecek olan karla karışık yağmur ve kar yağışlarının ardından, kuzey batılı kuvvetli rüzgarın (30-50 km/saat) etkisi ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler: Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar

Sıcaklık Sınıflandırması

Soğuk Hava Dalgası: -3 - 5 derece altında

Kuvvetli Soğuk Hava Dalgası: -5 - 9 derece altında

Ekstrem Soğuk Hava Dalgası: -10 derece ve altında"

Bu arada akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, Malatya- Sivas, Malatya- Kayseri ve Malatya- Çelikhan yollarında etkili olduğu belirtildi. Bu güzergahlarda Karayolları ekipleri, kar mücadelesi ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız