SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar ve Soğuk Hava Yaşamı Etkiliyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı etkilemeye devam ediyor. İl genelinde 266 köy yolunun kapalı olduğu, ayrıca yağışlı havanın Cuma gününe kadar devam edeceği, özellikle Çarşamba ve Perşembe günü yağışın yoğunlaşacağı belirtildi.

METEOROLOJİ'NİN UYARISI..
Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yapılan son tahminlere göre ilimiz Orta Akdeniz üzerinden gelen nispeten ılık ve yağışlı havanın etkisine girmektedir.Yağışlar Pazartesinden başlamak üzere aralıklarla Cuma gününe kadar devam edecektir.Özellikle Salı günü öğleden sonra görülecek ve Perşembe gününe kadar devam edecek kar yağışının etkili olması beklenmektedir.

Cuma günü kar yağışının kesilmesinin ardından sıcaklık hissedilir oranda düşecektir.

Yer yer etkili olması beklenen kar yağışı ve sonrasında görülecek kuvvetli dona karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."

KÖY YOLLARINDA DURUM..
Kar yağışı nedeniyle, Malatya'daki toplam 479 köyden 266'sının yolunun kapalı olduğu, Köy Hizmetleri ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

Merkeze bağlı 46 köyden 22'sinin,
Akçadağ ilçesinin 65 köyünden 45'inin,
Arapgir'in 40 köyünden 20'sinin,
Arguvan'ın 39 köyünden 10'unun,
Battalgazi'nin 14 köyünden 5'inin,
Darende'nin 43 köyünden 32'sinin,
Doğanşehir'in 25 köyünden 8'inin,
Doğanyol'un 13 köyünden 5'inin,
Hekimhan'ın 49 köyünden 25'inin,
Kale'nin 19 köyünden 11'inin,
Kuluncak'ın 21 köyünden 18'inin,
Pütürge'nin 58 köyünden 43'ünün,
Yazıhan'ın 29 köyünden 10'unun,
Yeşilyurt'un 18 köyünden 14'ünün yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

YAŞAMI ETKİLİYOR..
Kar yağışı nedeniyle kapalı şehirler ve ilçelerarası yol bulunmadığı, ancak bu yollarda kar, tipi ve buzlanma görüldüğü belirtilirken, bu yolları kullanacak sürücülerin araçlarının gerekli donanımı bulundurmaları istendi.

Belediye ekiplerince, kent merkezinde kar temizliği ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, sıcaklığın -8'e kadar düşmesi nedeniyle, araçlarda arızalar meydana geldiği belirtiliyor.

YAYALAR İÇİN BUZ TEHLİKESİ..
Kar yağışı sonrasında kaldırımlarda oluşan buzlanma, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Malatya çevre yolu Akpınar kavşağı civarındaki kaldırımlarda yürüyen bazı vatandaşlar, buzdan kayarak yere düştü. Yere düşen vatandaşların yardımına çevredekiler yetişirken, bir çok vatandaşın da hastanelik olduğu belirtildi.

FOTO: Soğuk hava nedeniyle arızalanan bir polis otosu, tamirhaneye çekilirken ve Akpınar civarında kaldırımdaki buzdan kayarak düşen bir kadının ve ayrıca yolda kalan bir aracı iten yolcularının görüntüleri.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız