SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar ve Tipi Etkili Oluyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:03
Kar ve Tipi Etkili Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

Yoğun kar ve tipi nedeniyle Malatya il genelinde günlük hayat olumsuz etkileniyor. Şehirlerarası yollarda Sivas Karayolu, Sivas tarafındaki yoğun tipi nedeniyle 3 günden beri kapanırken, Malatya-Kayseri Karayolu, zaman zaman kapanıp, yeniden açılıyor. Pütürge Karayolu ise 3 günden beri kapalı bulunuyor. 6 ilçede ise zorlu kış şartları nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.

KIRSALDA 125 MAHALLENİN YOLU KAPALI 

Pazartesi günü akşam başlayan, Salı ve Çarşamba da devam eden kar yağışı nedeniyle  öğle saatlerine kadar  125 mahallenin (Köyün)  yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, karla mücadele ekiplerinin ulaşıma kapanan yolları ulaşıma açmak için yoğun çaba gösterdiği, bası yerleşim birimlerinde açılan yolların kar yağışı ve tipi nedeniyle yeniden kapandığı, bazı yerleşim birimlerinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmaların güçlükle yapılabildiği vurgulandı.

 Yapılan açıklamada Çarşamba öğle saatleri itibariyle ulaşıma kapalı olan mahallelerin ilçelere dağılımı şöyle:  Akçadağ-14, Arapgir-19, Arguvan-8, Battalgazi-3, Darende-10, Doğanşehir-14, Doğanyol-6, Hekimhan-19, Kale-7, Kuluncak-9, Pütürge-14, Yazıhan-1, Yeşilyurt-1

SİVAS-MALATYA YOLU AÇILMADI

Sivas-Malatya Karayolu, Çarşamba günü de kapalıydı. Malatya-Sivas Karayolu, Hekimhan ilçe çıkışına kadar trafiğe açık tutulurken, Sivas tarafına geçiş yapmak isteyen araçlar trafik ekiplerince durdurularak geri çevrildi. Sivas’ın Kangal ilçesi bölgesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle bu taraftaki güzergah 3 günden beri kapalı.

KAYSERİ GÜZERGAHI AÇILIP, KAPANIYOR

Malatya-Kayseri Karayolu, gün içinde zaman zaman trafiğe kapatılarak, ulaşıma açılıyor. Çarşamba akşamdan itibaren otobüs ve küçük araçların geçişine izin verilen Malatya-Kayseri Karayolu’nda büyük araçların geçişine trafik ekiplerince izin verilmedi. Malatya-Kayseri Karayolu, gün içinde zaman zaman trafiğe kapanıyor ve açıldığında da kontrollü olarak trafik akışı sağlanıyor. Çarşamba gece saat 21.00 sularında Malatya-Kayseri Karayolu trafiğe yeniden kapandı. MAŞTİ’de bu saatten sonra bu güzergaha gidecek olan yolcu otobüsleri uyarıldı ve gece yol açılmasından sonra kontrollü olarak trafik akışı sağlandı. 

Malatya-Adana Karayolunda ise zaman zaman trafik Erkenek Tüneli mevkiinde aksarken, 24.00 sıralarında da tamamen kapandı.

PÜTÜRGE YOLU 3 GÜNDEN BERİ KAPALI 

Malatya-Pütürge Karayolu 3 günden beri ulaşıma kapalı bulunuyor. Kubbedağı mevkiindeki kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle Karayollarına bağlı ekiplerinin çalışmalarını aksatıyor. Bölgede şiddetli bir tipi olduğu ve açılan yolların kısa bir süre sonra yeniden kapanması nedeniyle ulaşımın 3 günden beri sağlanamadığı öğrenildi.

BİR YANDAN KAR DİĞER YANDAN YAĞMUR

Şehir merkezinde sağanak yağış etkili oldu. Yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Alt geçitler suyla dolarken, bazı iş yerlerinde kısmi su baskınları oluştu. Fırtınada oluşan hasarların ardından yağan yağmur yerini soğuk havaya bıraktı.

ELEKTRİK KESİLEN BÖLGELERE ULAŞILAMIYOR

Fırat Elektrik bir basın açıklaması yaparak, bazı bölgelere elektrik verilemediğini bildirdi. Yetkililerin yaptığı yazılı açıklamada, bölge genelinde iki gün devam eden şiddetli rüzgara dayalı olumsuz hava şartları nedeniyle dağıtım şebekesinde ciddi hasarlar meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi: "Şirket bünyesinde oluşturulan kriz merkezi ile gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir. Ancak, an itibariyle hasarın meydana geldiği bazı bölgelere hâla ulaşım sağlanamamaktadır. Bu nedenle Malatya'nın Pütürge ilçe merkezi ile bağlı mahallelere, Bingöl'ün Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri, Servi beldesi ile bağlı köylere, Tunceli ilinde Pertek, Nazimiye, Ovacık, Hozat, Çemişgezek ilçe merkezleri ve bağlı köylere elektrik verilememektedir. Ulaşım sağlanan bölgelerde onarım çalışmaları hızla yürütülmekte olup, kesinti olan bölgelere mümkün olan kısa sürede elektrik verilecektir." 

Fotoğraf Notu: Kale yakınlarında çekilen fotoğraflarda, Salı günkü fırtınaya dayanamayan ağaçlar, direk ve sinyalizasyon sistemi ile levhalar görülüyor 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız