SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar ve Tipi Etkili Oluyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kar ve tipi nedeniyle kapalı olan iki ilçe karayolu, karayolları ekipleri tarafından açılırken, yol'da mahsur kalan araçlar da kurtarıldı. Akçadağ Kürecik'te yaylada kaybolan çoban aranıyor. Bu arada, Cumartesi günü etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 14 kişi çekmeyen bacalar yüzünden karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hastanelik oldular.

YOL AÇILDI..
Kar tipi ve nedeniyle Doğanyol ve Pütürge ilçe karayolunun geçtiği Kubbedağı mevkiinde kar ve tipi nedeniyle kapanan yolu Karayolları ekipleri açtı.

Yolda araçların kalması ve iki ilçenin karayolunun kapanması nedeniyle Karayolları Malatya Şube Müdürü Yaşar Merde, Kubedağı'na giderek, ekipleri yerinde inceledi. Kubbedağı'ndaki Karayolları Bakımevi'nde kalanlara yiyecek de götüren Malatya Şube Müdürü Yaşar Merde, yaptığı açıklamada, yolda mahsur kalan araçların kurtardıldığını belirtip, "Yol ulaşıma kapalıydı. Yapılan çalışmalar sonucunda açıldı. Ancak kar vi tipi devam ediyor. Yol her an tekrar kapanabilir"diyerek, özellikle araçların zincir ve çekme halatsız yola çıkmamalarını önerdi.
Bu arada, yol'da mahsur kalan minibüs sürücüsü ise çıkan zincirini takarken, tipi nedeniyle yolun sorunlu olduğunu belirtti.

11 SAATLİK ÇALIŞMAYLA..
Malatya'nın yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada kalan bir vatandaştan iki günden beri haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

Akçadağ ilçesinin Kürecik bölgesindeki Başyurt Yaylası'nda kalan Hasan Turan (51) adlı çobandan iki günden beri haber alamayan ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Şahsın yaylada evi olduğu ancak kardan dolayı yolun kapanması nedeniyle kendisine ulaşılamadığı ve durumu hakkında net bir bilgi olmadığı bildirildi.

İhbar üzerine İl Kriz Merkezi, Özel İdare'ye ait ekipleri bir paletli ambulansla birlikte jandarma eşliğinde bölgeye gönderdi. Yer yer tipiden ve yoğun kar yağışından dolayı 11 saat süren çalışmalar neticesinde Pazar gece saat 23.30 sıralarında yaylaya ulaşıldı. Hasan Turan'ın yayladaki evinde bulunduğu ve herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığı bildirildi. Kurtarma ekipleri, Turan ile birlikte ilçeye dönmek üzere yola çıktı.

14 KİŞİ ZEHİRLENDİ..
Bu arada Malatya’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Çöşnük Mahallesi’nde 34 yaşındaki M.Ş., karısı 37 yaşındaki F.Ş. ile çocukları F.Ş., E.Ş. ve Y.T.Ş. sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

Hanımınçiftliği Cihanbey Mahallesi’nde de, yine etkili rüzgar nedeniyle bacadan sızan gazdan 30 yaşındaki O.S. ile F.S, F.S. ve M.M.S. adlı ev sakinleri, yine aynı mahallede 35 yaşındaki V.S., E.K., A.K., B.K. ve B.K. zehirlenerek hastanelik oldular.

FOTOĞRAFLAR: Malatya- Pütürge- Doğanyol karayolundan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız