SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar ve Yağmur İçin Camide Dua

0
Güncellendi - 2018-01-07 03:50:52
Kar ve Yağmur İçin Camide Dua
A- A+ PAYLAŞ

Kış mevsimi Malatya bölgesinde yağışsızlık nedeniyle kuraklık tehlikesini artarken, Darende ilçesinde, Cuma namazının ardından vatandaşlar kar ve yağmur duası etti.

İlçe Müftülüğü tarafından ilçedeki 110 camide yapılan kar ve yağmur duası, cami imamları tarafından cemaatinde katılımıyla topluca yapıldı.

Somuncu Baba Külliyesinin Cami İmamı Hafız Mustafa Baş, vatandaşların da katılımıyla yapılan dua öncesi yaptığı konuşmada, uzun süredir bölgeye yağmur yağmadığını, son 40 yılın en kurak mevsiminin yaşandığını, bağların, bahçelerin, tarlaların ve hayvanların ihtiyacı olan su kaynaklarının azalmaya başladığını söyledi.

Bereketli bir yıl olması için kar ve yağmura ihtiyaç duyulduğunu belirtilen Baş, "kar yılı, var yılı demek" dedi.

Dua edilirken bazı vatandaşlar, gözyaşı döktü.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Dua da edelim ancak bu iş sadece dua ile olmaz. Bölgenin yağmur alması için gerekli ortamı hazırlasak daha iyi olmaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Malatyali.arkadas.neden.karadeniz.yagisli.agac.var
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Sanayii camindede dua yapıldı..Ayrıca yeni açılan ergenekon köprüsü devamı o güzelim kayısı bahçeleri ve oldukça verimli alanlar malesef beton bloklaşmaya açıldı..Binlerce ağaç katledildi..Gene bir tezatta beton bloklar için katledilen bu ağaçlar ve tarıma elverişli sulak alanlara "yeşil" bilmem ne konutları diye ilevha asılmış. yazıklar olsun bu zihniyete ve bu bahçeleri konut yapılması için katline izin verenlere..Bu memleketemi kar ve yağmur yağacak yani?..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    yağışın ağaçla bir ilgisi yok ,malatya 40 yıl öncesine göre orman vasfında,malatya coğrafik olarak karasal iklime sahiptir.yazları kurak kışları soğuk geçer.bu nedenle orman oluşumu çok az olur.varsayalım bir anda tüm Beydağları orman olsun 2 senede yok olur gider yağışa bir etkisi olmaz.kıyı bölgeler yağış nedeniyle orman olur kessende yine çıkar.gelelim yağmur duasına ,insan acziyetinin olduğu asırlarda bilimsel verilerin yokluğundan dolayı Allahtan yardım istenmiş yapılan duaların karşılıksız kalmayacağı düşünülmüştür.günümüzde bilimsel veriler yağış konusunda kesin hükümlere sahiptir.eğer insanlık tabiatı korumazsa ne olacağıda bellidir.bu bilinirlikte halen yaradandan yanlışlarımıza rağmen yardım diliyorsak ,ne olacağını da az çok kestirmemiz lazım.gelelim son söze bu veriler neticesinde halen diyanetin yağmur duası yaptırarak insanımızın inancını ve Allah a olan bağlılığını sarsmaya ,kendilerinide bu konuda aracı etmeye hakları yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir Tunç (6 yıl önce)
    Müslümanların çok oldugu yer bereket bolluk cok olur emme ne hikmetse...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    Ağaçlandırmaya önem vermek gerek şehir içi olmasa da bir sürü yer var ağaç dikmek için belediye otsu bitkilerle değil dağı tepeyi ağaçlandırsın.olan su da otlara gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış GÖNÜLAÇAR (6 yıl önce)
    Tamam dua etmeliyiz fakat ağaç yok malatyada, niye ağaç dikilmiyor, malatya nın etrafına bakarsak çöl gibi, ağacın olmadığı yerde yağmurda karda olmaz, çünkü ağaç para etmiyor ondan dikilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok üzgünüm hava bugünden sonra gittikçe ısınıyor ,akıllı telefonlarınızdan hava durumuna bakın bir hafta boyunca sapsarı bir güneş göreceksiniz... Daha çok dua etmeniz lazım :)
    0
    0
    Yanıtla
  • tolgahan (6 yıl önce)
    bu kalabalık hiç düşünmezmi islamiyetin olduğu ortadoğu tamamen çöl ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Helal olsun Darendelilere Malatya merkezden neden yapılmyor.ben bu yaşama geldim böle yağış sız kurak bir kış sonbahar görmedim.sanki yağmur yaģmamas için direniyor.Türkiye nin en kurak bölgesi D.Anadolu en kurak şehride Malatya.inanın böle giderse yazın içmeye su bulamayız.Namazlarımzda .Camilerimizde dua edelim bol bol.Allah rahmetini versin Memleketimize İnşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben kernek caminde kıldım hoca dua etti bizim insanlar ezan okunmadan camiye gitmediği için hutbeyi dinlemez ondan sanırım sizinki 2.si Türkiye'nin en az yağış alan yeri içanadolu en kurak yeri ise güneydoğu bölgesidir coğrafyamız zayıf sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayının dersini verdin ☺️ Bende İnönü mahallesinde ki camideydim ve o camimizde de yağmur duası yapıldı.. Rabbim kabul eylesin inşallah...
    0
    0
    Yanıtla