SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Yolları Kapatınca..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kar sebebiyle yollar ulaşıma kapanınca, kanamalı bir hasta helikopterle hastaneye getirildi. Bu arada, 289 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

HELİKOPTERLE..
Edinilen bilgiye göre olay, Merkez Pelitli Köyü'nde meydana geldi. Öznur Can (30) isimli kadın, düşük yapması nedeniyle hastaneye götürülmek istendi. Yolun kardan kapalı olması nedeniyle greyderle yolun açılıp, ambulansın köye ulaştırılması istendi. Greyderin tekeri patlayınca yol açılamadı ve köye ambulans ulaşamadı. Bunun üzerine durum Vali Halil İbrahim Daşöz'e iletildi. Vali Daşöz'ün girişimiyle 2. Ordu Komutanlığı'ndan temin edilen ambulans köye ulaştı. Kanamalı kadın, helikopterle Turgut Özal Özal Tıp Merkezi'ne getirildi.

Bu arada, Pelitli Köyü Muhtarı Bayram Tutak, "Köyümüzün yolu kardan dolayı kapanınca, sayın valimizin ilgisiyle helikopter temin edilip, hastamız hastaneye ulaştırıldı. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Öznur Can'nın köyün öğretmeni olduğu öğrenilen eşi Metin Can ise, kanama geçiren eşini hastaneye götürmek istediklerini, ancak yolun kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı ilgili yerleri aradıklarını söyledi. Eşinin helikopterle hastaneye yetiştirilmesinde emeği olan başta vali ve 2. Ordu Komutanlığı yetkililerine teşekkür eden Metin Can, "İnşallah eşim bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.

Vali Daşöz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretmenimizin eşinin düşük yapması sebebiyle hastaneye ulaştırılması gerektiği, ancak kar sebebiyle yolların kapalı olduğu bize bildirildi. Olaya kayıtsız kalamazdık. Özel İdare, Köy Hizmetleri ve sağlık teşkilatlarındaki ekipler harekete geçirildi. Ayrıca ordumuzdan helikopter temin edilip, iki farklı yoldan hastaneye ulaştırılmaya çalışıldı. 2. Ordu Komutanlığı'nın helikopteriyle hasta, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne intikal ettirildi. Bebeği kaybettik, ancak annenin durumu iyi" dedi.

289 KÖY YOLU KAPALI..
Öte yandan Malatya Valiliği Kriz Masası'ndan alınan bilgiye göre, merkeze bağlı 23, Akçadağ 34, Arapgir 29, Arguvan 23, Doğanşehir 20, Doğanyol 11, Hekimhan 43, Kale 12, Kuluncak 20, Pütürge 51, Yazıhan 11 ve Yeşilyurt İlçesi'nde 12 olmak üzere toplam 289 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız