SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Yolları Kapattı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:25
Kar Yolları Kapattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve yakın bölgedeki yoğun kar ve tipi nedeniyle Malatya-Sivas Karayolu ve Malatya-Pütürge Karayolu Salı günü öğle saatlerinden itibaren trafiğe kapanırken, Malatya-Kayseri Karayolu ise  akşam saatlerinde trafiğe kapandı. Kar ve tipi nedeniyle Pütürge ve Doğanşehir bölgesinde mahsur kalanlar oldu.

KARAHAN GEÇİT VERMEDİ

Malatya-Kayseri Karayolu  gece saat 20.00 sularından itibaren trafiğe kapandı. Karahan Geçidinde büyük araçların yoldan çıkması nedeniyle ve bölgedeki yoğun kar ile tipiden dolayı Salı akşam saat 20.00 sularından itibaren Malatya-Kayseri Karayolu trafiğe kapatılarak, araç geçişlerine izin verilmedi. Bölgedeki sıkıntının Gürkaynak ile Karahan Geçi arasındaki bölgede yaşandığı öğrenildi. Doğudan gelip, Ankara istikametine gitmekte olan çok sayıda yolcu otobüsü ile araçlar petrol istasyonlarında bekletildi.  Geç saatlerde, sadece otobüs ve uygun donanımı olan küçük araçların geçişleri tek şeritten sağlanmaya başlanırken, kamyon ve TIR'lara yola çıkma izni verilmiyor. Malatya-Kayseri Karayolu, Kayseri tarafından da yoğun kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı

MALATYA- ADANA YOLU..

Malatya- Adana karayolu da gece geç saatlerde, Erkenek Tünel mevkiinde ulaşıma kapandı. Kar ve tipi yüzünden yolun kapanması nedeniyle, Cumhuriyet Örnek Köy'den itibaren araçların devam etmesine izin verilmedi.

PÜTÜRGE YOLU KAPANDI

Malatya-Pütürge Karayolu, Kubbe Dağı mevkiinde yoğun kar ve tipi nedeniyle Salı sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapatıldı. Bölgede yol açma çalışmalarında bulunan ve taşeron firmaya bağlı işçiler yoğun tipi nedeniyle Kubbe Dağı’nda yaklaşık 10 saat mahsur kaldılar. Mahsur kalan işçiler karayolu ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda kurtarılarak Malatya il merkezine getirildiler.

SİVAS TARAFI KAPALI

Malatya-Sivas Karayolu’nun Sivas sınırlarındaki yol güzergahı da  gündüz saatlerinden itibaren ulaşıma kapatıldı. Sivas’ın Kangal ilçesi sınırlarındaki yoğun tipi ve kar üzerine, Hekimhan ilçesinden sonraki yol güzergahı öğlen saatlerinde trafiğe kapatıldı. Sivas istikametine gitmekte olan araçlar Hekimhan ilçe çıkışında trafik ekiplerince geri çevriliyor. 

İŞÇİLER SAATLERCE MAHSUR KALDI

Pütürge bölgesindeki elektrik arızaları için bulunan Fırat AKSA şirketinde çalışan 3 işçide mahsur kaldı. İşçiler, yapılan çalışmalar sonucunda kurtarılarak Malatya il merkezine getirildiler.

Doğanşehir ilçesinin Erkenek Mahallesi Yılan Dağı Kerpizmen mevkiinde bulunan baz istasyonunda çalışma yapan bir GSM operatörü firmasına bağlı 3 işçi, yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Salı günü saat 11.00’den itibaren mahsur kalan işçiler için, yine  akşam saat 18.00 sularında TEİAŞ’a ait kar aracı Büyükşehir Belediyesi’ne ait araca yüklenerek Erkenek’e götürüldü ve burada gece boyunca işçilerin kurtarılması çalışmaları yürütüldü. Bölgeye giden AFAD kurtarma ekipleri zor şartlara rağmen, 3 işçinin bulunduğu noktaya ulaşarak saat 22.00 sularında 3 işçiyi kurtardı. 

81 MAHALLE (KÖYÜN) YOLU KAPALI..

Pazartesi günü akşam saatlerinde, kırsalda etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerdeki mahalle yollarını kapatırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, yol açma çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 Ocak Pazartesi günü yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı 81 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Malatya genelinde oluşturulan Karla Mücadele Ekipleri, kapanan köy yollarına anında müdahale ederek, yol açma çalışmalarına başlarken, Yeşilyurt, Pütürge ve Arapgir’in yüksek kesimlerinde etkili olan tipi, karla mücadele çalışmalarını zorlaştırıyor.

Malatya merkezde 57, ilçelerde de 18 ekip oluşturan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, AYKOME  Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler; merkezde 2, Akçadağ’da 17, Arapgir’de 14, Arguvan’da 4, Darende’de 8, Doğanyol’da 3, Hekimhan’da 19, Kuluncak’ta 4, Pütürge’de 2, Yazıhan’da 4, Yeşilyurt’ta 4 olmak üzere yolu kapanan 81 noktada, yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kapanan toplam yol uzunluğunun bin kilometre dolayında olduğu belirtilirken, buralarda yürütülen karla mücadele çalışmalarında, 1 kar savurma makinesi, 11 dozer, 21 greyder, 4 yükleyici, 1 kamyon ve 8 servis aracının görev yaptığı belirtildi.

100 KM YOL AÇILDI

 5 Ocak Pazartesi günü başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı 81 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapanırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde 6 Ocak Salı günü sabah saatlerine kadar 100 km kırsal mahallenin yolu ulaşıma açıldı. 

Yüksek kesimlerde kar yağışının tipi şeklinde devam etmesi nedeniyle karla mücadele çalışmalarını zor şartlarda sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, 6 Ocak Salı günü Darende ilçesinde de 5 mahalle yolu daha ulaşıma açıldı. 

Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar sırasında bir kısmı açılan yolların ise tipi nedeniyle tekrar kapandığı ve çalışmaların güç şartlarda yürütüldüğü bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız