SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kara Ekip Hâlâ İşbaşında"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:47:45
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 106.  duruşması görüldü. 

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık emekli Albay Mehmet Ülger, davanın gizli tanığı İlker Çınar'ın doğrudan jandarma teşkilatını hedef aldığını iddia ederek, İlker Çınar hakkında 'attığı iftiralardan' dolayı yasal işlem başlatılmasını talep etti. 

Ülger, gizli tanık İlker Çınar'ın iftiralarıyla şahsı ve davada yargılanan birçok insanın 4 yıl tutuklu kalmasına sebebiyet verdiğini öne sürerek, "İlke Çınar, jandarma teşkilatını hedef seçmiştir" dedi. 

Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) Malatya Adliyesini ele geçirmeye yönelik faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek, şunları söyledi: "Bir dönem Malatya Adliyesini ele geçirip, menfur Zirve Yayınevi davasını istedikleri formasyona çekmek için her türlü kara propaganda faaliyetlerinde bulunmaktan çekinmemişlerdir. Kendilerinden olmayan insanları bir şekilde 'torba' davaların içerisine atarak tasfiye ettikleri de bilinen bir gerçektir."

Davanın tutuksuz sanıklarından Ruhi Abat ise, "Bu dosyada yer alan TUSHAD denen ucubeyi kaldır yerine Paralel devlet yapılanmasını koy, bütün noktalar dolar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan failli meçhul cinayetler, hatta ve hatta merhum Muhsin Yazıcıoğlu kazasının yürütme organının üzerine ihale edilmek üzere yapıldığı çok açık. 'Malatya Adliyesi’nde bir Bakanı dinlediniz mi?' diye sormuştum. Bu beyanlarımı mahkeme dikkate almadı. Malatya’da bir Bakan dinlendi mi? Bunu merak ediyorum. Bu ortaya çıksın. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en ince damarlarına nüfus etmiş bir kara ekip hala iş başında" dedi. 

Abat, dijital verilerin bilirkişi tarafından incelenmesini talep ederek, "Menfur Zirve cinayetinde gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorsanız, cinayetten bir dakika 37 saniye sonra olay yerine gelen kişileri araştırmalısınız" ifadesini kullandı. 

Mahkeme Heyeti, esas hakkında savunma yapmak için ek süre talep eden sanıklar ve sanık müdafilerine ek süre verilmesine, İlker Çınar tarafından dosyaya delil olarak sunulan flash belleklerin imajlarının bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek, duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

Zirve Yayınevi Davası’nın 106’ncı duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım polis araçlarıyla getirildi. Duruşmaya sanıklar Ruhi Abat, emekli Albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Mehmet Çolak, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan’da katıldı. Tutuksuz sanıklar Cuma Özdemir Darende Adliyesi’nden, Hamit Çeker ise Elbistan Adliyesi’nden SEGBİS sistemiyle duruşmaya dahil edildi. Hüseyin Yelki, Levent Ercan Gelegen, Adil Akçay ve Adem Gedik ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan Salih Gürler, Emre Günaydın, Cuma Özdemir ve Abuzer Yıldırım, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için ek süre talep ettiler. Hamit Çeker ise savunmasının yazılı bir şekilde hazır olduğunu, celse arasında mahkemeye göndereceğini ifade etti. Savunmasını yüzde 90 hazırladığını kaydeden sanık Murat Göktürk’de, bir sonraki duruşmada savunma yapacağını belirtti. Sanıklardan Abdullah Atılgan ve Mehmet Çolak, esas hakkında savunmaları için ek süre talep ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız