SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kâra Geçtik.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:30
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, "ABD'de karaciğer nakli 600 bin dolar. Özal Tıp Merkezi'nde 60 bin dolar'dır" dedi. 
 
TV 8'de ekrana gelen Erkan Tan'ın canlı yayın programında soruları yanıtlayan Rektör Cemil Çelik, "Bin yataklı hastanemiz var. Birçok alanda Türkiye'nin saygın yerine gelen merkezimiz 2011 yılında 222 karaciğer nakli ile Avrupa birincisi ve dünya ikincisi oldu. karaciğer Nakli Enstisüsü kurduk. Anadolu ruhu ile mesleklerinin aşığı olan günde 3-4 saat uyuyarak güzel ameliyatlar gerçekleştiriyorlar. 2010'da Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) birincisi , 2009'da TUS ikincisini çıkaran tıp fakültemizde böbrek,
kemik iliği nakli, yanık ve inme merkezlerimiz mevcuttur. Pankreas nakline de başlayacağız. En çok yoğun bakım yatağı bulunan üniversiteyiz. Hekimimiz tam gün yasasından dolayı ünivrsite ve hastaneyi terk etmiş değil. En yüksek performası ücreti veren üniversiteyiz. Hekimlerimiz ful üniversitemizde çalışıyor. 2008 'de 50 milyon borcu vardı. Şimdi borcumuz yok. 1-2 milyon TL kara geçer duruma geldik. Bir yıl öncesine göre herkes yüzde 50 fazla performans alıyor. 2008 yılında tıp merkezinin döner sermaye geliri 79 milyon TL iken, 2011'de döner sermaye geliri 157 milyon TL oldu. 2012'de bu 200 milyon'a çıkacak. Gelirimizin yüzde 50'sini biz karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Kar zarar esasına göre çalıştıklarını vurgulayan Çelik, "Yüzde 90'lara varan yatak doluluk oranımız var. Ameliyat sayımız yüzde 40'lara varan artış var. Polikliniklere gelen hasta sayımız arttı.İki yılda, 36 milyon TL iş adamları üniversitemize katkı verdi. Üniversitenin öz gelirleri git gide yükseliyor. 2012'de devletin vereceği yüzde 45, öz gelirler yüzde 55 olacak. ABD'de de devlet, üniversitelere verdiği kaynakları yüzde 20-30 kesmeye başladı. Petrol laboraıtuvarı ile 3 milyon TL'ye yakın kaynak
sağlayacağız. Üniversitede 43 tane kiracımız var. Fırından markete kafeden markalara kadar birçok yeri kiracı bulup, kira alıp yatırım yapıyoruz. Karakaya Baraj Gölü yanında 4 yıldızlı otel yapıyoruz. Karaciğer nakliyle ilgili gelenleri burada konaklatacağız. ABD'de karaciğer nakli 600 bin dolar. Özal Tıp Merkezi'nde 60 bin dolar'dır" dedi. Çocuk Üniversitesi'nden, üstün yetenekli ve engelli çocuklar merkezine, Hasta Konuk Evi'nden konulara kadar yapılan hizmetleri anlatan Çelik, Hasta Konuk Evi'nde kalan hasta yakınlarına düşük ücretle hizmet verilmesi nedeniyle tıp merkezine gelen hasta sayısında yüzde 10 artış olduğunu ve 58 üniversite içerisinde 9. sırada olduklarını vurguladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız