SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karaciğer Malatya'ya

A- A+ PAYLAŞ
Konya'da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 64 yaşındaki kadının karaciğeri, organ bekleyen bir çocuğa nakledilmek üzere uçakla Malatya'ya gönderildi.
 
64 yaşındaki Mukadder Aydın, 3 gün önce şuur kaybı şikayetiyle Konya Numune Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikte Mukadder Aydın'ın hipertansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve tedaviye başlandı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Aydın'ın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorlar Mukadder Aydın'ın yakınlarına organlarını bağışlayıp bağışlamayacağını sordu. Olumlu yanıt alınması üzerine Aydın'ın organları incelendi ve karaciğerinin nakle uygun olduğu tespit edildi.
 
Karaciğerin nakle uygun olduğunun tespitinin ardından Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son dönem karaciğer yetmezliği çeken bir çocuk olduğu belirlendi ve Mukadder Aydın'ın karaciğeri 1.5 saat süren bir operasyonun ardından alındı. Alınan karaciğer ambulansla Konya Havaalanı'nda bekleyen Sağlık Bakanlığı'nın uçak ambulansına teslim edildi.
 
Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Konya Numune Hastanesi Yoğun Bakımlar Koordinatörü Dr. Ayhan Onur, dün gece itibariyle Mukadder Aydın'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, "Kendisinin böbreklerindeki sorun nedeniyle böbreklerini alamadık. 64 yaşında olması nedeniyle kalbi ve akciğerleri de alamadık. Sadece karaciğeri alabildik. Alınan karaciğerde Malatya'da organ bekleyen son dönem karaciğer hastası bir çocuğa nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı'nın uçağıyla Malatya'ya götürüldü. Umarım her iki taraf içinde hayırlı olur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız