SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karaciğer Naklinde Yeni Rekor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:28
Karaciğer Naklinde Yeni Rekor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki enakil ekiplerince 2013 yılı içinde yapılan toplam karaciğer nakil sayısının 304 olduğu kaydedildi. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 2008 yılında 153 karaciğer operasyonu, 2009 yılında 108 karaciğer operasyonu, 2010 yılında 175 karaciğer operasyonu,  2011 yılında 222 karaciğer operasyonu ve  2012 yılında ise 200 karaciğer nakli operasyonu yapılmıştı. 2013 yılı sonu itibariyle 2002 yılında başlayan karaciğer nakil sayısının bin 300’ü bulduğu belirtildi.

NAKİL HASTANESİ TAMAMLANIYOR 

Bu arada, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Türkiye’de ilk kez açılacak olan Karaciğer Nakli Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Toplam 160 yataklı olacak olan Karaciğer Nakli Hastanesi’nin  bünyesinde 13 ameliyathane bulunacak. Karaciğer Nakil Enstitüsünün bu yıl hizmete girmesi ile birlikte  2015 yılındaki hedef olan 500 karaciğer naklini gerçekleştirmek olacak. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, şuanda Karaciğer nakil operasyonları ile Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada bulunuyor. 

ARŞİV FOTO: Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 26 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen törende toplam 1000 karaciğer nakil operasyonunun gerçekleştirilmesi kutlanmıştı. O tarihte bin olan karaciğer nakil sayısı bugün bin 300’e çıktı. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik (soldaki), Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a ödül vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız