SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karada Komuta Temel Komutanda'

0
Güncellendi - 2018-01-22 23:25:21
'Karada Komuta Temel Komutanda'
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan ve Türkiye'ye tehdit oluşturan terörist PYD/PKK unsurlarına karşı 20 Ocak Cumartesi günü hava saldırısıyla başlatılan ve "Zeytin Dalı Harekatı"nın 21 Ocak Pazar günü başlatılan kara birlikleri operasyonunun 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel tarafından yönetilmekte olduğu bildirildi.

20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'den itibaren, belirlenen terörist hedeflere 72 uçakla gerçekleştirilen ve hedeflerin imha edildiği hava harekatından sonra Pazar günü de kara harekatı başlatılırken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, harekat bölgesine sınır olan Hatay'da inceleme ve denetlemelerde bulundular.

KOMUTANLAR BÖLGEDE..

Anadolu Ajansı'nın Hatay'dan verdiği haberde, Orgeneral Akar ve komutanların bölgedeki inceleme ve denetlemeleriyle ilgili şu bilgiler yeraldı:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay bölgesinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Orgeneral Akar'a denetlemelerinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik etti.

Denetlemeler sırasında, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve bölgedeki diğer birlik komutanlarından harekat hakkında bilgi alan Orgeneral Akar, değerlendirmelerde bulundu.

Harekatın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "TSK'nın faaliyetlerini, BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadeleye yönelik kararları kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları doğrultusunda yürüttüğünü, harekat esnasında sadece teröristlere ait hedeflerin vurulduğu, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini" ifade etti.

Faaliyetlerin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiğini vurgulayan Orgeneral Akar, harekatın bir maksadının da dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak olduğuna işaret etti.

Orgeneral Akar, harekat kapsamında gösterdiği kahramanlık ve fedakarlıklardan dolayı personelini kutladı ve başarılar diledi."

KARADA KOMUTA TEMEL KOMUTANDA

Bu arada, Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Uğur Ergan, Ankara mahreçli haberinde, Pazar günü başlayan kara harekatının karargahı Malatya'da bulunan 2.Ordu'nun Korgeneral İsmail Metin Temel komutasında yürütüldüğü belirtildi.

Ergan'ın haberinde, "Zeytin Dalı Harekâtı’nda kara harekâtı safhasına geçilmesiyle birlikte harekâtın kara komutanlığı bölgenin bağlı olduğu İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e geçti." denildi.

AA- hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Harekat bölgesine sınır olan Hatay'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in (ilk fotoğrafta Orgeneral Akar'ın yanında sağ baştaki) karargahtaki çalışmalarından..(AA- Hatay)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız