SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karadağ Bir Kez Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor kulüp başkanlığına Haşim Karadağ yeniden seçildi. Kulüp Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Murat Akbulut, olağanüstü genel kurul salonunda yönetime almayı düşündüğü bazı kişiler ve bazı isimlerin kulübe üye kabul edilmeleri istemiyle genel kurula sunulan önergenin oy çokluğuyla red edilmesi üzerine adaylıktan çekildiğini belirterek salonu terk etti. Akbulut, yapılanların dernekler yasasına uygun olmadığı gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti. Yönetim kurulu üye sayısı ise 33’den 19’a düşürüldü.

Malatyaspor’un bir hafta önce çoğunluk sağlanamayınca ertelenen olağanüstü genel kurulu Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı. Saat 10.00’da başlaması gerekirken saat 11.20 dolaylarında başlayan olağanüstü genel kurula sadece genel kurul delegeleri ile misafirler katıldı.

Genel kurul başlamadan önce Malatyaspor Taraftarlar Derneği yöneticilerinin içeride olması nedeniyle kulüp başkanı Haşim Karadağ önce emniyet görevlilerine delegelerin dışında kimsenin alınmamasını istedi. Bunun üzerine emniyet görevlileri kulüp delegesi olmayanların dışarı çıkmasını istemelerinin ardından çok sayıda kişinin dışarı çıkmasıyla salonda az sayıda kişi kaldı.

Bu sırada Haşim Karadağ yeniden emniyet görevlileriyle görüşerek bu kişilerin salona alınması isteğinde bulundu. Ancak emniyet görevlileri güvenlik nedeniyle sadece delegelerin salona alınacağını belirttiler.

Genel kurulu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, CHP Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnal, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler müdürü İbrahim Halil Kılıç, kulüp yöneticileri ve delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay’ın yaptığı olağanüstü genel kurulda, Atay yaptığı kısa konuşmada Malatyaspor’un Malatya’nın ortak paydası olduğunu belirterek takıma destek olunması gerektiğini söyledi.

Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, yönetimin faaliyet raporuna ilişkin olarak değerlendirmede bulunurken bazı açıklamalar yaptı. Malatyaspor’un 3 yıldır bir kaos ortamında olduğunu, kendilerinin bunu ortadan kaldırmak için çok uğraştıklarını belirterek, “ Görev süremiz içerisinde 62 puan topladık., eleştirildik, Malatyaspor’da rant peşinde olmadık, nemalanmadık. Bize 1 trilyon verilmedi, bizden sonra 1.5 trilyon lira verildi, parkometre verildi. Ne hikmetse musluklar kesildi. Bizim Malatya’da beton santrallerimi yok. Biz hiç rant peşinde olmadık. Bu sezon 2 Trilyon 750 Milyar lira harcandı, 23 puan toplandı. Sürekli belden aşağı vuruluyor. Geçmişte 5 yıl görev yapanlar 1 çivi çakmadılar. Mini etekli kızlarla dolaştılar. Malatyaspor kulübünün 2005-2006 dönemindeki geliri 22 Trilyon 702 Milyar liraydı. O gelirin hesabı sorulmadı. Bazı kişiler burayı kendine basamak yaptı. Her zaman altın değerler ve lağım fareleri bitmez. Şu anda takımın 20-22 Trilyon lira borcu var. Biz kulübün geçmiş hesaplarının ayrıntılı olarak incelenmesi için 2 mali müşavir ve bir avukat görevlendirilmesini istiyoruz. Kulüp zor günler geçiriyor. Kulüp düşerse kimseye fayda getirmez. Gelin takıma sahip çıkalım. Malatyaspor’a el atalım Biz göreve gelirsek takımın küme düşmemesi için gece-gündüz çalışacağız. Bizler gecelerde mini etekli kızlar oynatmadık, şampiyonluk baloları yapmadık.” dedi.

Daha sonra kulüp yönetiminin 33’den 19’a indirilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kulüp eski yöneticilerinden Ali Cengiz’in divana verdiği bir önergede 3 gün süreyle kulüpte başkanlığı göreve yapan Şevket Büyükaslan ve bası yönetim kurulu üyelerinin görevi sürdürmemeleri nedeniyle 2 yıl süresince yapılacak genel kurullarda görev almamaları gerektiği halinde daha sonraki yönetimlerde bu isimleri görev yaptığı bu nedenle suç işlendiği yönündeki önergesi Divan tarafından konunun muhatabının kendileri değil bir sorun varsa konunun yargıya götürülebileceği belirtilerek önerge kabul edilmedi.

Bu sırada kulüp başkanlığına aday olacağını açıklayan ve yönetim listesi ile genel kurul salonunda bulunan Murat Akbulut’un ekibinde yer alanlar tarafından divana bir önerge verildi.

Önergede kulüp yönetimine alınacak olanlar ile bazı diğer kişilerin kulüp yönetimine üye olarak kabul edilmesi teklifi, Haşim Karadağ’ı destekleyen çoğunluk tarafından kabul edilmedi.

Önergenin kabul edilmemesi üzerine Akbulut divana teşekkür etti ve kulüp başkanı Haşim Karadağ’ın da elini sıktıktan sonra salondan ayrıldı. Akbulut ile birlikte bir grupta salondan ayrıldı.

Murat Akbulut, salon dışında basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, “ Biz yönetime aday olarak buraya geldik. Ancak arkadaşlarımızın kulübe üye kabul edilmesi gerekiyordu. Bir gecede kaydettirdikleri üyeler ile bizim önergemiz kabul edilmedi. konuyu yargıya taşıyabileriz. Daha sonra bir basın toplantısı ile açıklamalarda bulunacağız” dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Haşim Karadağ başkanlığındaki tek liste ile gidilen seçimlerde Karadağ yeniden başkan seçilirken yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Haşim Karadağ, Orhan Kaya, Burhan Polat, Osman Sevilmiş, Mustafa Paşahan, Bilal Aydoğan, Şevket Küçükaslan, Cebrail Mungan, Kadir Koç, Bekir Yüksekdağ, İlhan Geçit, Mustafa Kömürel, Abdullah Aksoğan, Uğur Erdoğan, Selahattin Dağıstanlı, Mustafa Adıyaman, Ahmet Çetin, Ahmet Özbildirici, Ömür Karaağaç,

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Veysel Karaçay, Polat Emre, Ferhun Karadağ, Müslüm Boztaş, Asil Kanbay, Erhan Kaya, Fethi Olcay, Ali Cengiz, Veysel Akgül, Recep Akdemir, Murat Karakuş, Kadir Şire, İsa Akgül, Ceyhun Gencer, Bekir Akgül, Aziz Ekici, Ahmet Türkoğlu, Serkan Kurşun, Murat Ünlü.

DENETLEME KURULU (ASIL): Mustafa Karaman, Remzi Akdemir, Hüseyin Fidan.

DENETLEME KURULU (YEDEK): Fethi Akman, Mehmet Nart, İrfan Özaslan,

DİSİPLİN KURULU (ASIL): Özcan Kayhan, Ahmet Genç, Ramazan Kartal,

DİSİPLİN KURULU (YEDEK): Çetin Keklik, Enes Söylemez, Kenan Aydoğdu

TARTIŞMA
Bu arada Kulüp Başkanı Haşim Karadağ’ın geçmiş yönetimle yönelik eleştirilerinde isim olarak Ali Cengiz’i de söylemesi üzerine Cengiz sataşma olduğu gerekçesiyle söz hakkı istedi.

Karadağ'ın, bilgisi dışında listede yedek olarak yer verdiği öğrenilen Cengiz, seçimlerin ardından dilek ve temenniler bölümünde kendisine söz verildiğinde; Hikmet Tanrıverdi ve İlhan Kavuk yönetiminde bulunmaktan ve onlarla olmaktan gurur duyduğunu belirterek "Ben Malatyaspor'u 12 puandan alıp, UEFA'ya taşıyan, kayyumdaki takımı sahiplenen yönetimlerin yanında olurum. Ölene kadar da bu insanlara hizmet ederim. Ben magazin sanatçılarıyla halay çeken ve deplasman maçına gitmeyen, takımı kayyuma bırakan, kulüp şoförünün takımın deplasman masraflarını karşıladığı bir yönetimin yanında olmam. Bu şehrin hastanelerindeki yataklarında ve engelli arkadaşlarımızın tekerlekli sandalyelerinde katkıları olan, merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Malatyalılar Derneği’nin kayısının tanıtımının yapıldığı fuara katılmak üzere Almanya’ya davet edilen sayın Valimizi terbiyesizce ‘çiğköfte yemeye gittiler’ diye eleştiren yöneticilerin elbette yanında olmam. İnsanların yatırım yapmaktan kaçtığı bir ortamda milyon dolar harcayarak ve İnönü Stadı’nın şeref tribünde konuklara hizmet edenlere burayı boşaltın diyenlerle elbette beraber olmam diyerek mevcut yöneticilerin bazı uygulamaları ve yaptıklarını eleştirince ortam gerginleşti ve kulüp başkanı Haşim Karadağ kürsüde konuşan Cengiz’in üzerine yürüyerek Tanrıverdi ve Kavuk dönemine ilişkin bazı iddialarda bulundu. Karadağ, bu sırada Malatyaspor AŞ tarafından işletilen Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki medikal malzeme satış bölümündeki faturalarda yer alan tıbbı malzeme olarak sondada kullanılan ‘Prezervatif sonda’yı sanki diğer ismi ‘Kondom’ olan ‘ Prezervatif’ şeklinde ifade edip ‘ Biz Prezervatifleri fatura edenleri de biliyoruz . Bu konuda sayfa sayfa yazılar yer aldı” dedi. Araya girenler tarafından tartışma fazla büyümeden önlendi ve Cengiz’de konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Karadağ yeniden kürsüye gelerek eleştirilerini sürdürdü.

Kulüp yönetim kurulu üyesi Şevket Büyükaslan’da söz alarak kısa bir konuşma yaptı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız