SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karadağ, Tanrıverdi'yi Duyunca...!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Haşim Karadağ başkanlığındaki mevcut yönetiminin, maddi destek karşılığında, Malatyaspor'un adının önüne firma eklentisi koymak da dahil çeşitli önerilerle gidip bazı firmalara sponsorluk teklifinde bulundukları yolundaki bilgiler kulislerde dolaşırken, yönetim kanadından bir ismin, bu konudaki bir girişimlerine "taş koyulduğu" iddiasının muhatabı olan işadamı Cengiz Günaydın Malatya'ya gelerek yanıt verdi.

Karagümrük kulübünün eski başkanlarından olan Cengiz Günaydın, KC adlı grupla Malatyaspor arasındaki sponsorluk görüşmelerine, kulüp başkanı Haşim Karadağ'ın isteği üzerine aracı olduğunu, ancak ilk görüşmenin ardından grubun, mevcut yönetimi "ciddi ve güvenilir" bulmadığını, eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin devreye girmesini istediğini, Tanrıverdi'nin önce bu görüşme istemini uygun bulmadığını, ısrarları üzerine KC ile görüştüğünü, daha sonra Tanrıverdi'nin adını duyan Karadağ'ın "kapris" yaparak olayı bitirdiğini öne sürdü.

Cengiz Günaydın, KC grubunun Malatyaspor için eski başkan Hikmet Tanrıverdi ile görüşme gereği duymasını da, "Malatyaspor'u Hikmet Tanrıverdi'den sormayacaklar da, Mersedes Kadir'den mi soracaklardı?" diye açıkladı.

Günaydın, kendisinin ve eski başkan Tanrıverdi'nin adının ortaya atıldığı sponsorluk görüşmesiyle ilgili detayları, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında şöyle aktardı:

“Sponsorlukla ilgili ismimin zikredildiği bazı haberler yazılmıştır. Burada bulunuşumun amacı hakkımda ileri sürülmüş bu iddialara bir nebze olsun yanıt vermek ve olayların ikinci üçüncü ağızlardan değil de direkt birinci ağız olan benden tamamen gerçekleri ortaya koyma isteğimdir.

Bu konulara değinmemin sebebi, özellikle Malatya’da şahsımla alakalı olarak ‘Hikmet Tanrıverdi’nin adamıdır, arkasında Hikmet Tanrıverdi var’ gibi dedikodular.. Benim bunlardan duyduğum rahatsızlıktan dolayıdır.

Ben 37 yaşımdayım. Cengiz Günaydın olarak bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmadım. Ama gelinen noktada, bu süreçte, bu kadar çürük yumurtanın olduğu yerde Hikmet Tanrıverdi gibi bir adamın, bu kulübe 5 yıl hizmet vermiş, hiçbir şey yapmadıysa, Malatyaspor’a bütün Türkiye’nin sempatisini kazandırmış, duruşu, üslubuyla Malatyalıları temsil etmiş bir insanın adamı olmak da bana gurur verir. Eğer bu anlamda ben Hikmet Tanrıverdi’nin adamı olarak anılıyorsam, bundan şeref duyarım. Ben Hikmet Tanrıverdi’nin adamıyım, bu konuda da yalnız olmadığımı düşünüyorum..

6 veya 7 Haziran tarihiydi, yanlış hatırlamıyorsam. Haşim bey beni aradı. Benden KC grupla ilgili sponsorlukta aracı olmamı istedi. Benim KC grupla olan diyaloglarımdan, iyi ilişkilerimden dolayı. KC grubun sponsorluk düşünüp düşünmediğini sormamı söyledi. Ben de bunun üzerine KC grubun başkanı sayın Tahir Erbağlar beyi aradım. Malatyaspor’un böyle bir düşüncesi olduğunu söyledim. Kendisi de bana aynen şunu ifade etti; ‘Bizim için olumlu olabilir. Sadece İstanbul’daki Malatyalıların sempatisini kazanmak adına dahi olsa biz Malatyaspor’la ilgili bir sponsorluk çalışması içine girebiliriz. Buyurun gelin oturup konuşalım, daha detaylı görüşelim’ dendi.

Ben de bunu Haşim beye aktardım. Aynı gün içerisinde Tahir beyle, Bahçeşehir’deki ofisinde görüştük. Haşim bey, yanında Yunus Akdaş ve Derviş Peker beyle geldiler.

2-3 saat süren toplantıda, Tahir bey, KC grup olarak Malatyaspor’a sponsor olabileceklerini, yalnız düşünülen tarzdaki bir sponsorlukta olmayacaklarını, o tarzda şu: Yani salt bir sponsorluk, önünde KC Malatyaspor veya Malatyaspor KC gibi böyle bir düşüncelerinin olmadığını, zaten kendilerinin de ligde mücadele eden bir takımlarının olduğunu (Etimesgut Şekerspor) ifade ettiler. Malatyaspor’la ilgili yapılacak bir sponsorluk çalışmasını ise mutlaka ama mutlaka bir projenin olması gerektiğini, iki tarafın da üzerinde ortak çalışabileceği, belli amaçları olan bir proje olursa Malatyaspor’a sponsor olabileceklerini dile getirdiler.

Haşim bey ve yanındaki diğer arkadaşlar da Malatyaspor’un bir stad projesinin olduğunu söylediler. Eski stadın yıkımı ve yine gösterilecek bir yerde yeni stad projesi olabileceğini, bununla ilgili İnönü Stadı’nın konumunu, şehrin göbeğinde olduğunu anlattılar. Ve Malatyaspor’la ilgili böyle çalışma olursa kendileri proje üretebileceklerini söylediler.

Tahir bey bunun üzerine eğer mevcut stadın yerine yapılacak bir iş merkezi karşılığında KC grup olarak Malatyaspor’a, 25-30 bin kişilik, üstü kapanabilen, saha zemini dışarı çıkarılıp her türlü kapalı alanda fuar alanı olarak da kullanılabilecek çok amaçlı, içerisinde tamamen alışveriş merkezleriyle donatılmış bir stad yapabileceklerini belirttiler. Ve ikinci bir toplantıya kadar da mutlaka ve mutlaka Malatyaspor’dan bir veya birden fazla proje beklediklerini söylediler.

Ve o gün biz 16 Haziran tarihinde ikinci bir toplantıda, daha geniş kapsamlı toplantı yapılması tavsiye kararı alındı. O ikinci toplantıda da, mutlaka ve mutlaka projelerle gelinmesi istendi. Toplantıdan ayrıldık.

Ertesi gün Tahir bey beni aradı. Kendisinin ofisine gittiğimde, kendisinin bana aynen söylediği şu: ‘Biz Malatyaspor ve Malatyaspor yönetimi ile ilgili bir araştırmada bulunduk. Bu arkadaşlarımızla, özellikle bu sene şampiyonluğun da kaçmasıyla beraber, Malatya’da, spor kamuoyunda bir güven problemi olduğunu, karşılarında daha ciddi, Malatyaspor’la ilgili bir konsorsiyum oluştuğu takdirde Malatyaspor’la bir sponsorluk anlaşması yapabileceklerini söyledi ve buna da örnek olarak Hikmet Tanrıverdi’yi gösterdi. Daha önce kendisini televizyonlardaki röportajlardan gördüğünü, onun pozitif elektrik yaydığını, Hikmet beyin de içinde olacağı bir oluşuma daha sıcak bakacaklarını ve bu anlamda Hikmet beyle tanışmak için benden randevu ayarlamamı istedi.

Ben de Hikmet beyi aradım, böyle böyle bir durum söz konusu dedim. Rica ettim kendilerine. Hikmet bey bana aynen şunu söyledi: ‘Benim bu saatten sonra Malatyaspor’la herhangi bir başkanlık, idare anlamında düşüncem yok. Ama her türlü dışarıdan desteği veririm. Bu oluşumun olması için de elimden geleni yaparım. Bu arkadaşlarla benim görüşmem şık olmaz. Yönetim görüşmüştür. Yanlış anlaşılır.’dedi. İstemiş olduğumuz konsorsiyum oluşursa, bu oluşumun başında kendisini istendiğini.. Hikmet bey de teşekkür etti, Malatyaspor’da mevcut bir yönetim olduğunu, ama bu konsorsiyum açısından, kendisinin Malatya’nın ileri gelenleriyle görüşeceğini ve doğabilecek herhangi bir oluşuma kendisinin sadece dışarıdan destek vereceğini söyledi.

Tahir beyden de şunu sordu: “Siz KC grup olarak Malatyaspor için ne düşünüyorsunuz?” Tahir bey, KC grup olarak kendilerinin Malatyaspor’la olacak projeye 70 milyon dolarlık yatırım yapabileceklerini, bunun karşılığında Malatyaspor’a da sponsor amaçlı bu yıl kullanılmak amacıyla 15 milyon dolar para aktarabileceklerini söyledi.

16 Haziran’da KC grupla mevcut yönetimin yapması gereken toplantıdan bir gün önce Haşim bey beni aradı, ofisine davet etti. Ben Haşim beyin ofisine gittim. Özcan Kayhan bey de oradaydı. Bana KC ile ilgili nasıl bir oluşum olabilir, KC ile ilgili bir sonuç elde edip edemediğini sordu. Ben de kendisine KC’nin olmazsa olmaz iki şartı olduğunu, bunlardan birisinin -ki, KC grup olarak Tahir bey, Haşim beye de, Derviş beye de, Yunus beye de aktardı-: ‘Olmazsa olmaz birinci şık, Malatyaspor’un kesinlikle şampiyon olmasıdır, şampiyonluğa oynamasıdır. Sadece Lig A’da değil, süper lige çıktığında da şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmasıdır. Çünkü biz Malatya halkından bunu bekliyoruz. Malatya halkının, Malatya camiasının bu gücünün olduğunu biliyoruz. Biz buna inandığımız için de Malatyaspor’a sponsor olacağız.’dedi. Haşim beyin ofisinde ben iki şık olduğunu söyledim. Birincisi Malatyaspor’un şampiyonluğa oynaması.. Bunun için mevcut oyuncu kadrosunun, teknik kadronun ve hatta yönetimin yeni yüzlerle donatılması gerektiğini KC’nin istediğini söyledim. Bunun dışında ikinci olmazsa olmaz olayın da proje olduğunu proje olmazsa gelmeyeceklerini söyledim.

Haşim beyin ‘Böyle bir proje, böyle bir stada 50 tane gelecek firma var, bunu üstlenecek birçok kuruluş var. İlle de proje diyorlarsa olmaz.’ gibisinden sözleriyle biz kendi aramızda tartışırken ben Hikmet beyin de benim aracılığımla görüştüğünü, KC grubunun Hikmet beyden fikir almak için görüşme talebine benim olumlu baktığımı ve tanıştırdığımı söyledim. O sırada Haşim bey çok sert bir tepki göstererek, ‘Madem Hikmet Tanrıverdi bu işin içinde var. Hikmet Tanrıverdi ile bu işe giriyorlarsa biz bu işte yokuz. Biz yarın yapılacak toplantıya da gelmiyoruz.’ dedi.

Ben kendisine tekrar Hikmet Beyle olan görüşmeyi izah ettim, Hikmet beyin herhangi bir beklentisinin olmadığını söyledim, keza benim de öyle. Sadece bilgilendirme amaçlı, kulübün içi ile ilgili yapılacak çalışmada Hikmet beyin daha önce bir stad projesi olduğunu bildiklerini, bunun için fikir almak üzere Hikmet beyle tanıştırdığımı söyledim.

Kendisi ısrarla ‘Bu işte yokuz. Madem bizi eski başkana soruyorlarsa, gitsinler Hikmet Tanrıverdi ile bu işi yapsınlar. İkinci bir toplantıya da gelmiyoruz, iptal ediyoruz.” Dedi. O sırada Özcan Kayhan bey de dedi ki, ‘Başkan görüşmemizde fayda var. Görüşelim. Anlaşamazsak problem olmaz. Ama görüşmekte fayda var.’dedi. Haşim bey ‘Hayır. Bu saatten sonra KC ile görüşmeyeceğiz.” dedi, yapılacak ikinci toplantıyı da iptal ettiğini söyledi.

Bunu adeta kapris haline getiren sayın Haşim Karadağ, görüşmeyi tamamen kesmiş, iptal etmiştir.

Aradan iki gün sonra da Malatya’da birçok basın organında, benimle ilgili, Hikmet beyle ilgili, ben burada kendi şahsım adına konuşuyorum. Benimle ilgili proje anlatılırken, bir yönetici ‘Biz KC grup ile her koşulda anlaşmıştık. Olay imza aşamasına gelmişti. Ertesi gün imza atacakken, Cengiz Günaydın ve Malatyaspor’u sevdiğini iddia eden bazı insanlar devreye girdiler ve sponsorluk olayımıza taş koydular’ demiş.

Şimdi ben buradan o arkadaşa da soruyorum. İki toplantı oldu. İkisinde de bu arkadaş yok. Konuyla ilgili hiçbir bilgisi yok. Mutlaka yönetim kurulundan bilgi almıştır. Bu kadar net ifadelerle beni suçlamasına bir türlü anlam veremedim.

Benim Cengiz Günaydın olarak yaptığım olay, benden istendiği için. Kendi memleketimin, Malatyaspor’un başkanı bana telefon ediyor. KC grupla ilgili benden bir görüşme istiyor. Ben de bu dostlarımı, arıyorum, aracı oluyorum. Malatyaspor için kendilerinin risk almasını istiyorum. Ama bunun karşılığında kötü yine ben oluyorum!..

Şimdi KC ile ilgili sponsorluk probleminin ana kaynağı Haşim Karadağ’dır. Sadece Hikmet Tanrıverdi’ye olan, adını ben koyamıyorum, bilmiyorum, bir husumetten dolayı, Malatyaspor’un belki de geleceğini kurtaracak, kişilere bağımlı olmaktan kurtaracak, yılda 5-6 milyon dolarlık geliri olan bir kulüp haline getirecek böyle bir projeyi elinin tersiyle tamamen itmiş, hayır demiştir."

Günaydın, kendisinin Malatyaspor yönetimine talip olduğu yolunda ortaya atılan iddiaları da reddetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız