SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karadayı Gözaltında...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:20
Karadayı Gözaltında...
A- A+ PAYLAŞ

 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul’da gözaltına alındı. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Karadayı hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve ''Batı Çalışma Grubu onun direktifiyle kuruldu'' demişti. Bu arada ilginç bir tarihi tesadüf de yaşandı. Bundan bir yıl önce 05 Ocak 2012'de cumhuriyet tarihinde ilk kez emekli bir genelkurmay başkanı (İlker Başbuğ) terör örgütü yöneticisi olmak suçlamasıyla savcıya ifade vermiş ve tutuklanmıştı. Bir yıl sonra hemen hemen aynı tarihlerde yine bir emekli genelkurmay başkanı ifade için savcıya gidiyor.

Karadayı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.     

Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin talimatı doğrultusunda Karadayı'nın İstanbul Fenerbahçe Orduevi'nin yanındaki lojmanına polis gönderildi.

Polis marifetiyle Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya getirilecek Karadayı, Ankara Adliyesi'nde Mustafa Bilgili'ye ifade verecek.

TARİHİ TESADÜF

05 Ocak 2012 tarihinde İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Cihan Kansız'a, yaklaşık 7 saat ‘şüpheli' sıfatıyla ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından cezaevine konulmuştu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir genelkurmay başkanı olarak sivil bir savcının makamında ifade vermiş ve 'terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs' suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklanmıştı. Bundan tam bir yıl sonra bugün 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ifade için gözaltına alındı.

ÇEVİK BİR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Karadayı’nın Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda söylediği “Batı Çalışma Grubu’ndan (BÇG) haberim yok” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Çevik Bir dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:

'' 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısı sonrasında da Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, Genelkurmay Başkanı Karadayı’dan aldığı emir ve direktiflere göre mutad çalışmayı başlatmış, yönergeler, usul ve prensipler çerçevesinde hazırlıklarına başlamıştır” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız