SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karadeniz'de Oy Aldık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:42
A- A+ PAYLAŞ

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, kendilerine en çok saldırının olduğu Karadeniz’de oy aldıklarını belirterek, güçlü bir örgütlenme sağlamak için Karadeniz’e gideceklerini söyledi. 

TBMM’de BDP’nin yerine grup toplantısını HDP yaptı. Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, seçimlerin sonucunda partileri açısından kazananın halk olduğunu, halkın kendilerine yeni bir görev yüklediğini söyledi. “Kürdistan’da 102 belediye kazanmış olmamız çok önemli. 2.5 milyon oyumuzu 3 milyona çıkartmak çok önemli” ifadelerini kullanan Tuncel, seçim sonuçlarını bir başarı ya da başarısızlık olarak değerlendirmek yerine halkın verdiği mesajın daha doğru okunmasından yana değerlendirme yapmanın doğru olacağını belirtti. “Durmak yok, mücadeleye devam” sloganını kullanan Tuncel, seçim sonuçlarını iktidar partisi üzerinden değerlendirdi. Tuncel, muhalefet partilerinin CHP, MHP ve cemaat ile işbirliği içinde seçimde çalıştıklarını ifade ederek, AK Parti hükümeti tarafından seçim sürecinin kutuplaşmaya dönüştürüldüğünü söyledi. AK Parti iktidarının yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hesabını vermeden başarılı olmasının mümkün olmadığını, Başbakan Erdoğan’ın seçim döneminde haremini yanına alarak konuştuğunu söyleyen Tuncel, “Saltanat dönemi çok geride kaldı. Sen belki bu hayalleri kurabilirsin ama Türkiye halkları buna izin vermeyecek. Sandıkta AK Parti’nin lehine oylar çıkmış olması AK Parti’yi aklamaz. Seçim hileleri bize gösteriyor ki, aslında AK Parti hükümetinin uyguladığı zor ve baskı politikasını sandıklara karşı uyguladığını görüyoruz” dedi.

Ceylanpınar’da yaşananlara dikkat çeken Tuncel, Ceylanpınar’ın Rojava Kürdistan’ına komşu olduğuna dikkat çekerek, “Nasıl oluyor da bizim itirazlarımız reddediliyor, iktidar partisinin itirazları kabul ediliyor. Seçim sonuçları üzerindeki şaibe henüz kalkmamıştır. Ağrı seçimini iptal ettiniz, o zaman Ceylanpınar seçimlerini de iptal edin” diye konuştu.

Ana muhalefet partisini de eleştiren Tuncel, CHP’nin yürüttüğü politikaların Türkiye’nin temel sorunlarını çözmekten uzak olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde CHP’nin yeni bir kimlik edindiğini belirten Tuncel, CHP’nin sosyal demokrasiden vazgeçerek kendisine milliyetçi hat çizdiğini savundu. Tuncel, Kılıçdaroğlu’nun kurt işareti yapmasının çok önemli toplumsal sonuçları olduğunun altını çizdi. Seçim sonuçlarının artık başka bir alternatife ihtiyaç olduğunu gösterdiğini kaydeden Tuncel, “Bölge partisi olanın kim olduğunu gördük. Biz Türkiye partisiyiz. Kürdistan’dan Türkiye’ye, Türkiye’nin tüm toplumsal sorunlarını çözmeye adayız” dedi. 

Karadeniz’de her türlü saldırıya uğradıklarını belirten Tuncel, “Karadeniz’de oy aldık, Karadeniz’de bizimle birlikte olan yoldaşlarımız var. Biz o yoldaşlarımızla birlikte Karadeniz’de en güçlü örgütlenmeyi sağlamaya gidiyoruz. Karadeniz’de aldığımız oyu sadece oradaki sayıya göre ifade ederseniz başarılı değildir. Bizim açımızdan bu kadar saldırının olduğu yerde parti tabelamızı indirenlere cevabımız, Türkiye’nin her yerinde tabelalarımızı asacağız” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşması esnasında çözüm sürecine yönelik sözlerine ilişkin olarak Tuncel, “Hangi çözüm süreci kazandı, siz bu güne kadar ne yaptınız?” dedi. Tuncel, kendilerinin Kürt sorununun çözümü konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti. “Kürt hareketinin barış konusundaki iradesinin net olduğu ortada” diyen Tuncel, iktidarı bu konuda adım atmamakla suçladı. Çözüm sürecinin sadece Kürtler açısından değil, Türkler açısından da olmazsa olmaz bir unsur olduğunu ifade ederek, atılacak her adımın Türkiye kamuoyunun beklentilerine cevap bulacağını söyleyen Tuncel, yapılması gerekenin müzakere yasası çıkartmak olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız