SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karaduman da Yönetime Girdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:53:51
Karaduman da Yönetime Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteciler Konfederasyonu  ilk genel kurulunu Ankara’da yaptı. Genel Kurulu’nda Konfederasyon Başkanlığına Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı seçilirken, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da yönetim kurulunda yer aldı.

Türkiye'deki 73 Gazeteciler Cemiyeti ve 8 Gazeteciler Federasyonunun katılımıyla oluşturulan Gazeteciler Konfederasyonu’nun Ankara’da yapılan ilk genel kuruluna 144 delege katıldı. 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Basın Yayın ve Enformasyon eski Genel Müdürü ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı Salih Melek ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Daire Başkanı Ali Güneş’in de konuşma yaptıkları genel kurulda Gazeteciler Konfederasyonu kurucu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da bir konuşma yaptı. Kolaylı, Türk basın tarihinde örgütlenme ve yeniden yapılanma açısından tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “Anadolu’nun dört bir köşesindeki gazetecilerin en temel beklentisi, tarafsız, siyaset üstü, uyumlu ve herkesi kucaklayan bir anlayış içerisinde güç birliği yapılarak, sektörde yaşanan sorunların çözümüdür. Basın özgürlüğü, basın kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde kurumsallaşma, basın ahlakı, çalışma koşulları, mesleki eğitim ve gazetecilerin yıpranma hakkı başta olmak üzere birçok sorunun çözümü için çok çalışmak ve kalıcı çözümler üretmek zorundayız”  ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim tek liste ile yapıldı. Yönetim ve Diğer organlara seçilenlerin isimleri şöyle:

GENEL BAŞKAN

Mehmet Nuri Kolaylı

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ  

Adem Alemdar, Ahmet Yetişen, Celal Çevirgen, Derya Sarılarlı, Erdoğan Erişen, Ergun Ata, Feridun Fazıl Özsöy, Haydar Karaduman, İhsan Tunçoğlu, Kenan Macit, Mehmet, Abdioğulları, Mehmet Çelik, Mevlüt Yeni, Osman Hakan Kiracı, Rıza Özel, Sefa Özdemir, Talat Akay ve Turgut Özdemir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız