SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karahan Bu Yıl, Erkenek 2016'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:41:33
'Karahan Bu Yıl, Erkenek 2016'
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8.Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz, önceki ihalenin, ihaleye katılan firmaların Kamu İhale Kurumu’na şikayet edilmesi üzerine iptal edildiğini ancak Kuzey Çevreyolunun 27 Temmuz’da ihale edileceğini söyledi.  Sabaz, Kuzey Çevreyolunun yapılacağı 54 km’lik güzergahın 12 km’lik bölümünün bittiğini geriye kalan bölümde toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı, ayrıca yapımı devam eden Karahan Tüneli'nin bu yıl, Erkenek Tüneli'nin ise 2016'da açılacağını bildirdi.

“Malatya’da 20 adet projemiz var”

Kurumun Malatya’daki yatırımlarına ilişkin bilgiler de veren Mehmet Ali Sabaz,  “Ulaştırma sektöründe Malatya’da toplam 20 adet projemiz var. Bunlardan 16 tanesi devam ediyor. 2 tanesinin ihalesi yapıldı, 2 projeye ise başlanmadı.  Başlanamayan projeler İstasyon Köprülü Kavşağımız ve bir de Tohma Köprümüz var.  Malatya ilinde projelendirilmiş toplam 555 km bölünmüş yol vardır. Bunun 2015 yılı hedefi 39.8 km’dir. Toplamda yüzde 56’sı tamamlandı, yüzde 44’ü sonraki yıllarda yapılması planlanmaktadır” dedi.

Karahan Tüneli bu yıl açılacak, Erkenek  2016’da

Malatya’daki yol, tünel, beton sathi kaplama ve köprü yapım çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz, özetle şu bilgileri aktardı:

“Malatya-Gölbaşı Ayrımı - Darende yolu toplamda 90 km’dir. 8.6 km’si hariç tamamı bölünmüş yol olarak bitirilmiştir. Kalan kısmını bu yıl bitireceğiz.  Bitmeyen kısım ise bölünmüş yol olmayan Karahan Tüneli’nin bulunduğu kesimdir. Burada da tünelde kazı ve destek çalışmaları devam ediyor. Karahan Tüneli’ni bu yılın sonunda trafiğe açmayı planlıyoruz.

Malatya-Darende Ayrımı Gölbaşı yolu, toplamda 129 km uzunluğunda bir yolumuz. Bu yolun 83 km’si Malatya sınırları içeresindedir. Bu yol da bölünmüş yol olarak tamamen bitirilmiştir. Sadece 1816 metre uzunluğundaki Erkenek Tüneli ve bağlantı yolları ile birlikte 4 km’lik bir kısmı kalmıştır. Burada da Erkenek Tünelinin kazı ve destekleme kısmı büyük oranda tamamlanmış. 190 metrelik bir kısımda çalışmalar devam ediyor. Maalesef zeminde büyük sıkıntılar yaşandığı için günlük ilerlememiz çok düşük oldu. Bu sene bitmesi zor gibi görünüyor. Erkenek Tüneli 2016 yılında tamamlanacak.

Malatya-Hekimhan yolunda 54 km’lik iki ihale yapıldı.  Toplamda 108 km uzunluğunda. Bu yolda 6 tane köprü, 2 tane de tünel  (Sarsap ve Çebiş ) yapılacak. Bu sene bu yolda bu tünel ve köprülerin dışında 24 km bölünmüş yol yapmayı planlıyoruz.

Arapgir Çevre Yolu’nu proje revizyonu ile 9 km’den 7 km’ye düşürdük. Alt yapı çalışmaları bitti. Üst yapı çalışmaları devam ediyor.  Bu yolun tamamını bu sene bitirerek trafiğe açmayı planlıyoruz.

Arapgir-Divriği Ayrımı Yolu, yaklaşık 19 km’lik bu yolun ihalesini yaptık. Çalışmalara başladık. Bu yolun tamamının standardını yükselterek sathi kaplama olarak trafiğe açmayı planlıyoruz.

Hekimhan – Kuluncak yeni yatırım programına girdi. 28 km’lik bu yolun 6 km’lik kısmını biz bölge imkanlarıyla yapmıştık. Geri kalan kısmını bu yıl ihale edeceğiz. 2016 yılında bitirmeyi planlıyoruz.

İstasyon Köprülü Kavşağı’nın projesi hazır ancak biz bunu Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yapmamız gerekiyor.  Belki alanda imar plan tadilatı gerekebilir. Ayrıca Kuzey Çevreyolu olursa bu kavşağın yapılıp yapılmayacağı yeniden değerlendirilebilir.  

Kömürhan Köprüsü ve tünellerinde çalışmalar devam ediyor. Bu projenin 2017 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Malatya’da 2015 yılında toplam 280 km asfalt çalışması yapmayı planlıyoruz. Bugüne kadar 28 km’sini tamamladık.”

FOTOĞRAFLAR: Karahan Tüneli'nin doğu bağlantı yolu ve tünel girişi (daire içerisindeki) ve Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Sabaz

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız