SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karahan Çok Net!

A- A+ PAYLAŞ

2007 Haziran ve Kasım aylarında olağanüstü kongreler yapan Malatyaspor'un Mart ayındaki kongresinin tarihinin 25 Mart olarak belirlendiği bildirilirken, Başkan Vekili İlyas Karahan, bu kongrede yeniden yönetimde görev almayacağını belirtirken, Haşim Karadağ'ın göreve devam etmemesi halinde ise başkanlığa talip olacağına ilişkin mesajlar verdi.

İkinci yarının ilk haftasında Elazığspor'la Malatya'da oynanan maçtan bir gün sonra başkan Haşim Karadağ'ın, "sürpriz" bir şekilde "mali eksenli sorunlar bahaneli istifa girişimine" tepki gösterdiği bilinen, bu nedenle yönetimden istifa edeceği, ancak araya Belediye Başkanı Cemal Akın da dahil bazı isimlerin girmesiyle göreve devam ettiği öne sürülen İlyas Karahan, TV Malatya'nın akşam spor haber bültenine katıldı ve televizyonun spor müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı.

Bulaşmaz'ın soruları ve Karahan'ın yanıtları şöyle:

SORU: Malatyaspor Mart’ta kongre yapacak.. Bu takımı etkiler mi?
KARAHAN: 25 Mart’ta olağan kongre yapacağız..Etkilememesi lazım. Çünkü futbolcular, teknik heyet herkes kendi işine bakacak, yönetim de kendi işine bakacak. Onun için yönetimde bazı belli değişiklikler olur, bazı şeyler olur. Bunlar her takımda olur. Ama takımı etkileyeceğini çok fazla düşünmüyorum. Etkilememesi gerekir..

SORU: Bazı kesimlerde kongrenin sezon sonuna bırakılması daha iyi olur görüşünde. Bir diğer kesim, sorun varsa geciktirilmeden bir an önce çözülmesi gerekir, zaman önemli değil demekte.. Size göre?
KARAHAN: Ben de aynı fikirdeyim. Zaman çok önemli değil. Bir an önce yapılıp, uzun vadeli plan ve programlarla Malatyaspor’un devam etmesi lazım.

SORU: 25 Mart’taki kongrede siz olacak mısınız?.. Çok açık ve net?..
KARAHAN: Hayır olmayacağım.. Ben net konuşan bir insanım. Bende ikisinin ortası yok.. Ya evet ya hayır.. Mart’taki kongrede ben yokum..

SORU: Gerekçelerini kendi içinizde değerlendirmişsinizdir. Kararlarınızın daha öncesi vardır mutlaka.. Evet veya hayır konusunda düşünmüşsünüzdür.. Öyle mi?
KARAHAN: Düşünmeden konuşmam.. Düşündüğüm zaman da net konuşurum. Şimdi burada biz tabi belli bir süre hizmet ettik. Yerimize başka arkadaşlar bu hizmete devam edecekler. Ama Malatyaspor aşkı içimizde hep vardı, bundan sonra da olacaktır. Tabi biz kongrede görev almayacağız dediysek, Malatyaspor’un dışında kalacağız diye bir şey söylemiyoruz. Biz yine her zaman Malatyaspor’la yatıp, Malatyaspor’la kalkacağız..

SORU: Yani Haşim Karadağ yeniden aday olduğu takdirde, siz o listede olmayacaksınız?
KARADAĞ: Evet..

SORU: Elazığ maçı sonrasında yaşananlar, sizin koyduğunuz tavır..İstanbul’da yapılan çeşitli görüşmeler, hatta Belediye Başkanı ile de görüşmeleriniz olmuştu. O sırada çok fazla olaylar yaşandığı iddia edildi, sizin ekseninizde.. Sizin başkanlığa aday olacağınız şeklinde haberler geldi.. Çok açık soruyorum.. Sizin de isminiz çok fazla öne çıkıyor.. İlyas Karahan olarak aday olacak mısınız?
KARAHAN: Haşim beye rağmen aday olmam etik olmaz. Çünkü Haşim Bey beraber görev yaptığımız bir arkadaşımız, başkanımız. Haşim Beye karşı aday olmayı düşünmüyorum. Ama Malatyaspor’un ileriki zamanlarında ne zaman bize ihtiyaçları olursa işlerimiz müsaitse, sağlığımız müsaitse, zevkle, şerefle bu görevi yerine getiririz. Ama şu an için zaten başkanımız devam edecek. Bana göre de doğru olan bu.. Biz de dışarıdan elimizden geldiğince Malatyaspor’un yanında olacağız....

SORU: Haşim bey aday olmadığı takdirde düşünüyor musunuz? Yarın çıktı, ben aday olmayacağım dedi.. Siz nasıl bir yaklaşım sergilersiniz?
KARAHAN: O zaman çok kısa sürede.. Ben çünkü çok kısa sürede oturur hesabımı kitabımı yaparım, evet- hayır derim, devam ederim..

SORU: Haşim bey aday olmasa bile sizin ben aday olurum- olmam diye bir kararınız?..
KARAHAN: Haşim bey aday olmaz ise bu durumda Malatyaspor’u şey yapamayız. Ben görevden kaçmam. Malatyaspor’u sahipsiz bırakmayız, kesinlikle..

SORU: Mart ayı hem sizin, hem Malatyaspor kulübü açısından hareketli geçecek?..
KARAHAN: Bana göre çok fazla hareketli geçmeyecek. Çünkü devam eden bir lig var, yapılması gereken bir kongre var. Bu kongrede başkanımız tekrar adaylığını koyuyor. Burada belki listesinde birkaç değişiklik olacak. Yoluna devam edecek. İnşallah sessiz sedasız bu işin içinden sıyrılırız. Ama demin de söyledim, başkanımız eğer ben yoruldum, buradan sonra ben yokum derse de görevden kaçmayız.

SORU: Siz İstanbul kanadından Malatyaspor’a dahil olan isimlerdensiniz. Olmayacağım dediniz.. İstanbul’da da ben olmayacağım diyen başka isimler var mı?
KARAHAN: Ben kendi adıma konuşmuş olayım. Diğer arkadaşlara da kendi adlarına konuşmaları için fırsat tanıyalım. Malatyaspor’da hiçbir sıkıntı olmaz. Malatyaspor yoluna devam eder. Zaten lig devam ediyor. Sessiz sedasız inşallah bir gün içinde hemen kongremiz sonuçlanır. Başkanımız da kendisine uygun birkaç değişiklikle, kongreye girdiği takdirde, devam eder. Sezon sonunda şampiyonluğu da hep beraber kutlarız..

SORU: Bazı yanıtları bir kez daha almak istiyorum.. 25 Mart’ta İlyas Karahan Haşim Karadağ listesinde olmayacak.. Eğer Haşim Bey aday olmadığı takdirde, siz adaylık konusunda karar verme aşamasında olacaksınız?..
KARAHAN: Karar verme aşamasında olacağım. Evet, Haşim Bey olmadıktan sonra Malatyaspor’un da bana ihtiyacı olduğuna inandığım dakika hiçbir şey düşünmeden yarım bıraktığımız işi tamamlarız. Ama başkanımız devam ederse zaten biz yine başladığımız işi bitirmiş oluruz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız