SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaş Konağı Devrediliyor

A- A+ PAYLAŞ

Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon TL harcanarak restore edilen ancak ilgisizlikten harabeye dönen Karakaş Konağı’nın, Bölge Müdürlüğü’nü Malatya’ya kurmak üzere Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TURSAB) verileceği bildirildi.

Yıllardır nasıl değerlendirileceğine bir türlü karar verilemeyen ve atıl halde beklediği için neredeyse yıkılmaya yüz tutan Malatya’nın sivil mimarı örneklerinden Karakaş Konağı, böylece hem yıkılmaktan kurtulacak hem de Malatya’nın turizm potansiyeline katkı sunacak.

Vakıf Müzesi kurulacağı gerekçesiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verilen ancak müze yapma fikrinden vazgeçmesiyle Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilen, ilgisizlikten şimdilerde harabeye dönen ve üçüncü kez restore edilmek üzere Özel İdareye devredilen Karakaş Konağı’nın Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nce restore edildikten sonra Bölge Müdürlüğü olarak kullanılacağı açıklandı.

Sanat Sokağı Projesi’nin tanıtımı ile ilgili basın toplantısında basın mensuplarının ilgisizlikten yıkılmaya yüz tutan Karakaş Konağı’nın akıbetinin ne olacağı yönündeki bir sorusunu yanıtlayan Vali Saran, ‘Karakaş Konağı geçmişte restore edilmiş ama ne yazık ki kötü olmuş. Malatya’nın o dönemlerde bir restorasyon birikimi yoktu. Bu anlamda elbette geçmişi suçlamıyorum ama konağın durumu ortada. Biliyorsunuz Vakıflar, orayı müze yapacaktı ama bu fikrinden vazgeçince bir süre önce İl Özel İdaremize devredildi. Biz oraya yeniden bir restorasyon kaynağı aktarmamak için Türkiye Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği ile bir mutabakata vardık. Henüz bir protokol imzalamadık ama sözlü bir anlaşmaya vardık. TURSAB, buranın restorasyonunu yapacak ve Bölge Müdürlüğü’nü kuracak. Normal şartlarda Gaziantep’te Bölge Müdürlükleri var. Ama Malatya’ya da kuracaklar. Bu aynı zamanda Malatya’nın turizmine bir hareketlilik kazandıracak’ diye bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız