SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaş Konağı'nda Onarım Başladı

0
Güncellendi - 2016-07-31 19:59:48
Karakaş Konağı'nda Onarım Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan Karakaş Konağı, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun olarak restore edilip kullanıma sunulacak.

Meydana gelen yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Karakaş Konağı için Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından Rölöve - Restitüsyon - Restorasyon projeleri hazırlandı.  Hazırlanan Projeler aynı zamanda Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandı.

Karakaş Konağının Malaya Büyükşehir Belediyesine devrinin ardından proje ihalesine çıkılarak, 2016 Haziran ayında ihalesi gerçekleştirildi. İhale kararının onaylanmasının ardından restorasyon çalışmalarına başlanmış olup, restorasyon çalışmalarının herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde bir yıl gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor.

Karakaş Konağında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında yangından büyük oranda zarar gören ahşap elemanlar tamamen yenilenecek. Daha önceki restorasyon çalışmaları sırasında beton katkısıyla yapılan sıvalar dökülerek yerine aslına uygun olarak Horasan harç kullanılacak. Gerekli görülen yerlerde ise yine aslına uygun olarak statik güçlendirmeler yapılacak. Malatya merkezde bulunan en eski ve büyük konaklarından birisi olan Karakaş Konağı, orijinal haline en yakın şekilde restore edilerek Malatya’ya kazandırılacak ve Malatyalıların hizmetine sunulmuş olacak.

Bülten

karakaş1

karakaş2

karakaş3

karakaş4

karakaş

karakaş5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • malatyasporlu (7 yıl önce)
    burayı kıraya vermelerı lazım bır lokanta yada restauranta yoksa yazık gunah bırsuru para boşa gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Üç gün sonra yine tinerci yuvası haline gelmesini istemiyorsanız Malatya gazeteciler cemiyeti veya Malatya barosu gibi bir oda/dernek tarafından restorant olarak işletilse boş kalmaz, geliri ile restorasyon masrafı çıkar. Ha birde millet yerini öğrenir. Çamurdan ev yapacak diye beş yıldır kültür merkezi arkasında oynayanları yaklaştırmayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden dernek yada cemiyet? Bütün belediyelerin sosyal tesisi var bizim belediyenin yok belediye halk adına sosyal tesis gibi işletsin. Cemiyet ve derneklerin yıllardır memleketi sömürdükleri yetmedi mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Oğuz Altay isimli kullanıcı yorumuna
    Canına kurban olsun. Verdim gitti.
    0
    0
    Yanıtla