SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaş Konağı'nda Yangın

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:35:04
Karakaş Konağı'nda Yangın
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Karakaş Konağı’nda yangın çıktı. Konağın 2. katında çıkan yangın  itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Öğleden hemen sonraki ilk yangının ardından akşama doğru da bir kez daha yangın çıktığı ve itfaiyenin müdahalesiyle bir kez daha söndürüldüğü bildirildi. Konağın zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin araştırıldığı  bildirildi.

KARAKAŞ KONAĞI TEHLİKE ATLATTI

Niyazi Mısri Caddesi’nde bulunan Karakaş Konağı’nda öğle saatlerinde yangın çıktı. Konak pencerelerinden ve catısından duman çıktığını gören vatandaşlar tarafından itfaiye ve polise haber verildi. Olay yerine kısa sürede Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler geldi. 

Konağın 2. katındaki odalarda  meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından, yangın tüm konağa sıçramadan  söndürüldü ve ardından da soğutma çalışmaları yapıldı.

Yangın nedeniyle Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay da Karakaş Konağı’na  gelerek yangın söndürme çalışmalarını takip ettiler.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Konağın Büyükşehir statüsünün ardından İl Özel İdaresi tarafından  Milli Emlak Müdürlüğü’ne geçtiğini, Büyükşehir Belediyesi’ne devir işlemi konusunda kesin bilgilerinin olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, ekiplerin yangın söndürme çalışmalarını tamamlamasının  ardından yaptığı kısa açıklamada, “Karakaş Konağı’nda duman çıktığının itfaiye bildirilmesi üzerine 3 yangın söndürme aracımız  buraya gelerek gerekli müdahalede bulundular. Konağın ahşap yapısının vernikli olması nedeniyle yangın kısa sürede etrafa yayılmış. Şu anda yangını söndürdük ve görevlilerimiz soğutma çalışmalarını yapıyorlar. Bir süre daha burada bulunacaklar. Yangının çıkışı konusunda henüz bir bilgiye sahip değiliz” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardan beri İl Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yapılmasına rağmen konağın  bir kurum veya kuruluşa verilmemesi nedeniyle adeta sahipsiz kaldı. Burada görevlendirilen bekçi de daha sonra alındı ve konak kaderine terkedildi.

Çevredeki vatandaşlar, korumasız olan konağa  ‘Tinerci’ olarak adlandırılabilecek kişilerin girdiğini yangınında bu kişilerin yangını çıkarmış olabileceğini söylediler.

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de, yangın yerinde araştırma yaptılar.

BİR YANGIN DAHA..

İlk yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının ardından itfaiye konaktan ayrıldı. Ancak saat 18.00 sıralarında, konaktan yeniden dumanlar yükselince bir kez daha itfaiyeye haber verildi ve itfaiye ikinci kez yangına müdahale edip büyümeden söndürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız