SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karakavak Alt Merkez Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'nin 15 günde bir düzenlediği "Dost Meclisi"nin son konuğu olan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD'dan konuya ilişkin yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yeraldı:

"MÜSİAD Malatya Şubesi 15 günde bir Pazartesi günleri Dost Meclisi toplantısı düzenliyor. Daha önce Cuma günleri yapılan Dost Meclisinin 12 Ekim Pazartesi günü yapılan toplantısına Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR misafir oldu. Toplantı saat 20.30’da başladı.

Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR’dan önce KOSGEB Müdürü Murat SEKİ KOSGEB destekleriyle ilgili MÜSİAD üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR yaptığı konuşmada, belediyecilik anlayışı üzerine kısa bir giriş yaptıktan sonra, yapılacak yatırımlar, başlatılan faaliyetler, yol yapım çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini, kurumsallaşan bir belediye anlayışını gerçekleştirmeye çalıştıklarını, kent bilgi sistemiyle ilgili çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu dile getiren Ahmet ÇAKIR, Malatya’nın hem göç alan hem göç veren bir il olduğunu söyledi.

ÇAKIR “Malatya’nın aldığı göç, kalifiye bir kitleyi içermiyor ama Malatya’ya gelen her insan bizim vatandaşımız ve hizmet bekliyor. Biz ayrım gözetmeden vatandaşa çabuk, kaliteli hizmet sunmanın çabasını veriyoruz” dedi.

ÇAKIR yaptığı açıklamalarda, alt geçit çalışmalarında, Karayolları bölge müdürlüğüyle görüşüldüğünü, ihaleyi alan firmanın güçlü ve işinin ehli bir firma olduğunu, kış mevsimi dâhil hafriyat işlemeleri devam ederse hedeflenenden önce alt geçidin bitirileceğini dile getirdi.

ÇAKIR’ın yaptığı açıklamalarda satır başları:
-Kent bilgi sistemi son aşamada, bu sistemde 80 personel 10 uzman olmak üzere bir ekip çalışacak.
-Malatya Belediyesinde personelin işe devamıyla ilgili parmak izi uygulaması başlatıldı.
-Yağmur drenaj kanalları yetersiz, çeşitli akslar belirleyerek, buralardan yağmur drenaj hatlarını indireceğiz.
-Üst geçit projemiz var; MAŞTİ ve 91 Bin Dev Öğrenci okulunun bulunduğu bölgede çevre yolunun üzerine yapılacak.
-Bazı caddeleri prestij caddeleri olarak seçip, yeniden düzenlemeyi hedefliyoruz, çalışmaları başlattık.
-Kuzey kavşak yolu kapsamında çalışmalara başladık, Ergenekon köprüsünden itibaren yeni hal binasına kadar olan bölümü kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz.
-Yol çalışmalarının hızlandırılması için, bize ait olmayan işlerin de hafriyatını üstlendik.
-Şuulandırma çalışmalarıyla da yol güzergâhlarını, yol açılmasına hazır hale getirmeyi ve kısa sürede açılacak yolları bitirmeyi hedefliyoruz.
-Şu an belediyenin gelirleri giderlerinin yaklaşık yüzde seksenini karşılıyor. Katılım payı örneğinde olduğu gibi belediyenin atıl vaziyette bekleyen alacaklarını tahsil edeceğiz.
-Şehrin batı girişinin iyileştirilmesi, Malatya’ya yakışır bir görüntü oluşması için proje hazırlanıyor.
-Karakavak bölgesini bir alt merkez olarak düzenlemeyi düşünüyoruz.
-Semt konağı projelerimizi otopark ve semt pazarı olarak seçtiğimiz bölgelere ait projelerimizi hazırlıyoruz.
-Mahallelerde park alanlarını belirledik, park yapım çalışmalarını başlatacağız.
-Nikâh Sarayı projemiz var.
-“S” plaka çalışmalarını başlattık, organize sanayi bölgesi olan bir ilde “S” plaka çalışması gerekliydi.
-Ayrıca minibüs hatlarını, minibüs esnafını da işin içine katarak otobüs hatlarına çevireceğiz. Bu amaçla belirlediğimiz noktalarda yeni durak çalışmalarını programa aldık.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR konuşmasını bitirdikten sonra sorulara geçildi. MÜSİAD üyelerinin ve diğer katılımcıların soruları cevaplandırıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız