SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakavak İmar Planı Askıda

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:38
Karakavak İmar Planı Askıda
A- A+ PAYLAŞ

1990’lı yılının ortalarında başlayan, başta şehircilik ilkelerine aykırı olduğu ve sosyal (komşuluk) ilişkileri zedeleyeceği gibi gerekçelerle mahkemelerce bozulan, Karakavak Bölgesi İmar Uygulaması bu doğrultuda 'düzenlenmiş' haliyle askıya çıkarıldı. 

Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Mahkeme, uygulamayı 1 kişinin şikayetini dikkate alarak bozmuştu. Biz de mahkemenin bozma gerekçesini göz önüne alarak ve özünü bozmadan tekrar askıya çıkardık” diyerek yapılan imar uygulamasının özünü bozmadan sadece bozmaya neden olan uygulamada düzenlemeler yaptıklarını ifade ettiler.  

Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Hizmet Binası (MAŞTİ karşısı) girişinde askıya çıkarılan imar planı 30 gün askıda kalacak. Askıya çıkarılan planın duyurusunda ise ,“Malatya merkez Karakavak- Tecde ve Çilesiz Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 429.50 Ha (Hektar) alanın hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Yeşilyurt ve Büyükşehir belediye Meclislerince onaylanmıştır. 

Onaylanan İmar Planı değişikliği 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmelikleri gereğince Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ilan panosunda  23.09.2014 Tarihinde (30 gün süre ile) askıya  çıkarıldığına dair iş bu ilan asma tutanağı tanzim ve imza edilmiştir.” deniliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız