SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakavak Yetkisi Büyükşehire

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:25:20
Karakavak Yetkisi Büyükşehire
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Yeşilyurt Belediyesi’ne devredilen İŞGEM şirketinin sermayesi 6 kat birden arttırılarak 800 bin TL’den 5 milyon TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ramazan Yakıncı Başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşüp karara bağladı.  Mecliste, imar konularının yanı sıra uzun süredir meclis toplantılarına gündem olan Mania Planı, MOTAŞ’ın sermaye artırımından doğan farkın ödenmesi, İŞGEM’in sermaye artışı, Karakavak Bölgesi’nin imar planın hazırlanması gibi önemli maddeler görüşüldü. 

MAŞTİ karşısında bulunan Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası’ndaki toplantıda gündeme geçilmeden önce gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı.

Lisanslı Şehir Planlaması olmayınca…

İmar planı mahkeme tarafından iptal edilen Karakavak Bölgesi’ndeki 150 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlama yetkisi, Yeşilyurt Belediyesi’nin lisanslı şehir planlamacısının bulunmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Malatya’nın büyükşehir olması ve İl Özel İdaresi’nin lağvedilmesiyle birlikte Yeşilyurt Belediyesi’ne devredilen İŞGEM’in sermaye artışı da yine oyçokluğu ile kabul edildi.  İŞGEM’in 800 bin TL olan sermayesi yüzde 625'lik artışla 5 milyon TL’ye yükseltildi. 

Turizmi canlandırma amaçlı dönüşüm kapsamına alınan Karakaya Havzası’nın altyapısını oluşturma amacı ile kurulan “Karakaya Alt Yapı Hizmet Birliği” adı ile kurulan birliğe kurucu üye olunması, Tulga Askeri Havaalanı Mania Planı’nın,  Milli Savunma Bakanlığı Sivil Havacılık Planlarına göre, uygulama imar planlarına işlenmesi, İnönü Mahallesi 3779 ada 1 nolu parselde bulunan trafonun, aynı mahalle 3779 ada 2 parsele taşınması gibi kararlar da görüşülerek kabul edildi. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, tamamı kat artışını içeren bazı imar maddelerini ertelerken, mevcut imar planında blok nizam 5 kat olan İnönü Mahallesi 3784 ada 2 nolu parselin blok nizam 5 kata, mevcut imar planında ayrık nizam 4 kat olan Uç Mahallesi 12 Nolu parselin bitişik nizam ve 6 kat olarak istenmesi gibi talepleri de oy çokluğu ile kabul edildi. 

MOTAŞ’a 44 bin TL 

Meclisin bir diğer gündem maddesi olan MOTAŞ’ın sermaye artırımından doğan 44 bin TL’lik farkın MOTAŞ’a ödenmesine ilişkin karar da görüşülerek kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız