SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakavak'a Ayrı Plan

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:49:37
Karakavak'a Ayrı Plan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını,16 Eylül Salı günü yaptığı ikinci birleşimle tamamlarken, yaklaşık 5 aydan buyana çalışmaları sürdürülen Büyükşehir Belediyesi’nin 2015–2019 yıllarını kapsayan Stratejik Planı görüşülerek kabul edildi.

Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında gerçekleşen 2. oturumun gündeminde yeralan, Karakavak Mahallesi'ne, Tecde ve Çilesiz Mahallelerinden ayrı olarak imar planı yapılması, Spor Tesisi alanı olarak ayrılan Topsöğüt'teki bir parselin resmi kurum alanına dönüştürülmesi ve eski çöp toplama sahasına hafriyat dökülmesi kararlarının ilgili komisyonlardan geldiği gibi tartışılmadan kabul edildi.

Geçen toplantının karar özetinin kabul edilmesi ile başlayan oturum, Büyükşehir Belediyesi’nin 2015–2019 yıllarını kapsayan Stratejik Planı, Akçadağ Belediyesi'nin 2014 Mali Yılı bütçesinin revize edilmesi, Darende ilçesinin Hayvan Pazarı'nın modernizasyonu ile ilgili maddeler komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi. İhtiyaç duyulduğu gerekçesiyle bir avukat ve 1 bilgisayarcı kadrosu oluşturulması maddesi de komisyon raporu doğrultusunda onaylandı.

Karakavak’a ayrı imar planı

Yaklaşık 20 yıldır süren Çilesiz, Karakavak ve Tecde mahallelerini kapsayan bölge imar planından Karakavak Mahallesi'nin çıkarılması ve ayrı bir imar planı yapılmasını konu alan ve Yeşilyurt Belediyesi Meclisince kabul edilen madde, büyükşehir meclisince de kabul edildi. Kabul edilen karara göre, süresi içerisinde itiraz olmaması halinde Karakavak Mahallesi için ayrı bir imar planı yapılacak. Mevcut imar planında spor tesisi alanı olarak ayrılan Topsöğüt'teki bir parselin, ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle resmi kurum alanına dönüştürülmesi, Battalgazi Belediyesi bölgesinde, yapılacak inşaatların zemin katına otopark yapılması halinde bir kat fazla yapılmasına onay verme yetkisinin Battalgazi Belediye Encümenine verilmesi maddeleri komisyonlardan geldiği gibi tartışılmadan kabul edildi. Zabıta Daire Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin kabulü ve diğer maddelerin ilgili komisyonlara havalesinden ve Ekim ayı toplantısının 10 Ekim Cuma Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Eylül ayı çalışmaları sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız